h

Motie Kinderraad SP Tilburg overgenomen door het College

10 juli 2017

Motie Kinderraad SP Tilburg overgenomen door het College

Foto: SP

Tijdens de Raadsvergadering van 10 juli is de motie om een Kinderraad in te stellen van de SP (samen met het CDA, Groenlinks, Lokaal Tilburg en OPA) overgenomen door het College. Door het instellen van een Kinderraad worden kinderen actiever betrokken bij de besluitvorming van de lokale politiek in Tilburg.

Een Kinderraad zorgt ervoor dat kinderen kunnen leren en ervaren hoe de democratie binnen de politiek werkt. Ze komen dan sneller in aanraking met politiek, waardoor ze kritisch leren denken en ze makkelijker een goed onderbouwde mening kunnen vormen.

Een dergelijke Kinderraad is al reeds in 25 tot 30 Nederlandse gemeenten ingesteld en de ervaringen hiermee zijn erg goed bevallen. SP Tilburg is blij dat er gekeken wordt of en hoe een Kinderraad kan worden ingesteld. 

Ontmoetingen en dialogen tussen verschillende generaties zullen zorgen voor nieuwe ideeën die tevens een brug zullen slaan tussen de jeugd en de politiek.

Reactie toevoegen

U bent hier