h

SP-wethouder Kokke kiest nieuwe uitdaging

12 september 2017

SP-wethouder Kokke kiest nieuwe uitdaging

SP-wethouder Hans Kokke keert volgend jaar niet terug op de
verkiezingslijst van SP Tilburg. Ook is hij niet opnieuw beschikbaar voor
een wethouderschap als zijn termijn na de verkiezingen afloopt. Kokke is op dit moment wethouder armoede, sport, WMO en gemeentelijke
vastgoed in Tilburg. De SP-wethouder kiest na tien jaar gemeentepolitiek voor een nieuwe uitdaging.

Kokke: "Ik heb een geweldig mooie periode meegemaakt in de Tilburgse politiek. Ik ben begonnen als commissielid, werd toen raadslid en daarna fractievoorzitter. In 2014 heb ik een geweldig verkiezingsresultaat mee mogen maken als lijsttrekker en ik ben tenslotte de laatste vier jaar bestuurder geweest van deze mooie stad. Ik heb er lang over nagedacht en ik heb besloten dat ik nu voor een andere uitdaging ga kiezen. Welke uitdaging is nog de vraag, ik heb daarin nog geen keuze gemaakt.

Ik heb het werk als wethouder altijd met veel plezier gedaan en ben blij dat we een hoop bereikt hebben. De landelijke bezuinigingen in de zorg hebben we in Tilburg goed op kunnen vangen, we hebben grote stappen vooruit gezet met ons armoedebeleid en er ligt een prachtig nieuw sportcomplex aan de Spoordijk. Ik wens SP Tilburg een mooie campagne toe en ik weet zeker dat ze een goed resultaat gaan halen."

De voorzitter van SP Tilburg, Bob Jansen, reageert: "Wij respecteren de beslissing van Hans om voor een nieuwe uitdaging te kiezen. Hans en ik hebben de afgelopen jaren prettig samengewerkt en ik dank hem voor zijn inzet om Tilburg socialer te maken. Ik wens hem veel succes in de toekomst."

SP Tilburg zal 1 oktober het concept-verkiezingsprogramma en de
concept-kandidatenlijst bekend maken, die later door de leden definitief
worden vastgesteld.

Reactie toevoegen

U bent hier