h

Twee miljoen extra naar armoedebestrijding onder kinderen

19 november 2017

Twee miljoen extra naar armoedebestrijding onder kinderen

Gemeente Tilburg is van plan om in 2018 en 2019 ruim een miljoen euro extra per jaar in te zetten voor armoedebestrijding onder kinderen. Hiermee kunnen onder meer schoolmateriaal en sportkleding vergoed worden. SP Tilburg is blij met dit voorstel.

Het voorstel bevat, als extra plus op de bestaande voorzieningen, vergoedingen voor zaken als: sportkleding; materialen voor sport, kunst of cultuur, zwemlessen, uitstapjes en vakanties in Nederland. Tevens bevat het vouchers voor nieuwe kleding en schoolbenodigdheden/schoolkosten in het onderwijs. Stichting Leergeld is voor de meeste maatregelen de uitvoerende partij die ervoor zorgt dat de vergoedingen op de juiste plaats terecht komen.

SP-wethouder Hans Kokke: "Met dit voorstel willen we alle kinderen gelijke kansen bieden. Financiële obstakels die verhinderen dat kinderen mee kunnen doen, die nemen we weg."

SP Tilburg benadrukt dat het een stap in de goede richting is, maar dat elk kind dat in armoede opgroeit er één teveel is. De komende periode zullen we dan ook blijven knokken om deze groep verder te steunen.

Reactie toevoegen

U bent hier