h

Hard werken wordt beloond!

8 februari 2018

Hard werken wordt beloond!

SP Tilburg maakt een Transferium mogelijk.

Al jaren is de SP bezig om een transferium in Tilburg te realiseren. Het heeft jaren geduurd, maar…eindelijk! De SP is dan ook heel erg gelukkig dat tijdens de gemeenteraad van 5 februari haar voorstel tot het mogelijk maken van een transferium het gehaald heeft. Wethouder Jacobs werd met de opdracht op pad gestuurd om zo snel mogelijk met een transferium aan de rand van de stad te gaan starten, om bezoekers van onze stad en evenementen, én werknemers van bedrijven die op dit moment met een parkeerprobleem kampen, te faciliteren om op een goede manier naar de binnenstad te reizen.

Raadslid Kees van Ham: “Ik ben ontzettend gelukkig dat deze motie het gehaald heeft. Het is voor mij een jarenlange vurige wens die in vervulling gaat. Een transferium draagt bij aan schone lucht in onze stad, verlicht de parkeer- en verkeersdruk in onze binnenstad en op onze Cityring, en is een stapje in de goede richting voor het autoluw maken van deze binnenstad. Wij streven naar een binnenstad die meer aandacht heeft voor de fietser en voetganger dan voor de automobilist. Daar past dit uitstekend in.”

Raadslid Bob Jansen: “Ik ben erg blij met deze beslissing. We hebben hier lang voor geknokt. Al jarenlang geven de bewoners van de wijken naast CZ en Interpolis aan dat dit zo niet meer kan. Ze konden vaak niet eens in hun eigen wijk parkeren! Dat moet afgelopen zijn. Een transferium kan hierbij helpen. Daarnaast horen wij steeds vaker de roep van mensen uit de binnenstad om te zorgen voor minder verkeersdruk op de Cityring en schonere lucht in de binnenstad. Wij vinden dit een prima stap richting een autoluwe binnenstad, een binnenstad waar de fietser en voetganger centraal staat, niet de automobilist.”

Reactie toevoegen

U bent hier