h

Unieke aftrap van campagne

20 februari 2018

Unieke aftrap van campagne

Foto: SP

Op een niet eerder vertoonde manier heeft de SP de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart afgetrapt. Op vier plaatsen in het land verscheen tegelijkertijd Lilian Marijnissen. Als een hologram sprak zij de verschillende zalen toe over het belang van de gemeenteraadsverkiezingen, lokale verkiezingsthema’s en activisme. Het is de eerste keer in Nederland dat een partijleider dit doet.

In Haarlem, Zwolle, Nijmegen en Breda sprak Marijnissen de achterban toe. In Breda was de presentatie in handen van de Tweede Kamerleden Sadet Karabulut en Michiel van Nispen. ‘De SP is de partij van de toekomst,’ sprak Marijnissen. ‘Wij zijn overal. We zullen in elke nachtmerrie van Rutte en zijn vriendjes opduiken. Er zijn niet meer alleen flitskapitalisten, maar ook flitssocialisten.’

Marijnissen sprak over lokale thema's als de woningnood, zorg voor ouderen en veilige wijken. Ze deed een oproep aan het kabinet: ‘Investeer in onze veiligheid. Stop met het sluiten van 200 politiebureaus. De politie hoort in de buurt van mensen te zijn.’ De SP wil dat er direct minimaal 2000 agenten bijkomen.

Naast lokale thema's  was er aandacht voor het referendum over de sleepwet. Op 21 maart stemt Nederland niet alleen voor de gemeenteraden, maar ook over het referendum over de sleepwet. Het belang van een referendum en het gedraai van andere partijen werd onderstreept.

Lilian Marijnissen: ‘De Democraten 66, of zeg voortaan maar gerust 66, waren bij de Tweede Kamerverkiezingen voor het referendum en tegen de sleepwet. Nu zijn ze tegen het referendum en voor de sleepwet. Het CDA heeft bij voorbaat al gezegd dat de uitslag van het referendum op 21 maart doet er niet toe. Als politici niet luisteren en de verkeerde belangen dienen, moet u in kunnen grijpen. Daarom mogen we niet accepteren dat een democratisch recht wordt afgepakt!’

Reactie toevoegen

U bent hier