h

SP Hulpdienst begeleid problemen omtrent uitkeringskwestie: rechtszaak voorkomen!

29 juli 2019

SP Hulpdienst begeleid problemen omtrent uitkeringskwestie: rechtszaak voorkomen!

De SP Hulpdienst werd na zijn opening in Maart 2019 overspoeld met vele hulpverzoeken. Tilburgers met schulden, woonproblematieken, financiële problemen, slachtoffers van geweldsmisdrijven, kortom: de hulpdienst helpt! Het laatste succes van de hulpdienst is er een om trots op te zijn: en dat allemaal begeleid door vrijwilligers!

In april 2019 meldde Mart zich bij de hulpdienst. Mart is 24 jaar, en had vele tegenslagen te verwerken gekregen. Door zijn psychische toestanden liepen vele zaken in zijn leven spaak:

- Hij had een beginnende financiële schuld
- Hij was zijn woning uitgezet
- Hij had ernstige problemen met zijn uitkering/ deze zou geweigerd worden
- Hij wenste psychische ondersteuning

Wat heeft de SP Hulpdienst voor Mart gedaan?

De hulpdienst is bij de gemeente gaan informeren over zijn uitkering. Daarop volgend heeft er een gesprek plaatsgevonden bij de ex werkgever om de non actiefstelling van de baan te krijgen. Hierin werkte de werkgever niet mee, waarop volgend hulpdienstmedewerker Bakker, een

Foto: SP
dagvaardingsprocedure begon bij de kantonrechter. Gelukkig begreep de gemeente dat de toestand van onze cliënt zorgwekkend was: onze inspanning leidde tot een ander oordeel: de uitkering werd toegekend!

Daarnaast schakelde de hulpdienst een bewindvoerdster in, die na een gesprek met Mart, hem is gaan ondersteunen bij zijn schulden. 

Daarop volgend heeft de hulpdienst Mart begeleid richting hulp met organisatie MEE, en het RIBW. Deze ondersteuning versnelde het proces, en gaf Mart wat meer ondersteuning in het hele traject. Het gevolg hiervan is dat Mart op korte termijn weer een woonplek heeft.

Kortom: De Hulpdienst... helpt!

De SP Hulpdienst helpt belangeloos inwoners met persoonlijke hulpvragen alsmede hulpvragen voor de politiek.
Meld jouw casus aan via: sphulpdienst@sptilburg.nl

Het team helpt je graag!

Foto: SP
Tilburg E.O

Reactie toevoegen

U bent hier