h

SP Tilburg steunt actie verpleegkundigen

20 november 2019

SP Tilburg steunt actie verpleegkundigen

Foto: SP

Woensdag 20 november is de SP Tilburg bij het Elizabeth ziekenhuis in Tilburg geweest om de verpleegkundigen te ondersteunen in actie voor een beter loon. Gewapend met mand vol chocolademuntjes en een fraai gedichtje, zijn Helma Oostelbos (fractievoorzitter SP Tilburg) en het bestuur van de afdeling SP Tilburg bij diverse afdelingen van

Foto: SP
het ziekenhuis op bezoek geweest.

 

Om de verpleegkundigen, die deze dag zondagsdienst draaien en niet mee konden met de acties, een hart onder de riem te steken en met hen te praten over hun dagelijkse werkzaamheden. Maar natuurlijk ook over hun terechte looneisen en de hoge werkdruk. Helma Oostelbos: “ Dit zijn onze zorghelden , die al jaren niet krijgen wat ze verdienen en waarbij de werkdruk steeds hoger wordt. Ik vind het niet meer dan normaal, dat ze meer loon eisen. Er moet snel een oplossing komen.”

De verpleegkundigen konden de actie waarderen en waren blij met de steun. En natuurlijk het chocoladegeld. Nu wachten op de loonsverhoging en de keiharde euro’s. Ook het bestuur van de SP Tilburg hoopt dat de acties van de verpleegkundigen snel effect hebben. Wilton Sluiters,

Foto: SP
bestuurslid: “ Ik hoop dat er snel geluisterd wordt en onze verplegers en verpleegsters hun meer dan verdiende loonsverhoging krijgen. Want ze staan altijd voor ons klaar en daar mag, nee moet, een fatsoenlijke beloning tegenover staan. “

De minister is nu aan zet. De SP hoopt dat de minister zijn gezond verstand gebruikt en de verpleegkundigen hun wensen inwilligt. Een betere beloning en minder werkdruk. Helaas is niks zeker in Den Haag. Een ding is zeker; Mochten er vervolgacties komen, dan zal de SP Tilburg er weer zijn om de verpleegkundigen te steunen.

Foto: SP
Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier