h

Het is niet anders....

15 maart 2020

Het is niet anders....

Afgelopen zaterdag 14 maart zou de SP Tilburg mee geholpen hebben met een schoonmaakactie in Tilburg Noord. De reden hiervoor is dat er al jaren plannen gemaakt worden voor Tilburg Noord en dat het al lang bij praten blijft.  Daar de SP een partij is van aanpakken en met mensen in contact komen, vond de SP het een goed idee om met een aantal buurtbewoners de buurt schoon te gaan maken. Helaas door de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het Coronavirus is de actie niet door gegaan.

 

Hannie Hakken: “Mijn man en ik wonen al meer dan 40 jaar in de wijk Stokhasselt en zijn al jaren actief in buurt. Op verschillende manieren. Tilburg Noord is een mooie wijk, maar er spelen ook genoeg problemen. Zoals armoede. Ik vond het een geweldig idee dat de SP in Tilburg Noord mee zou komen schoonmaken, want dan hadden ze zelf van de mensen kunnen horen wat hier allemaal speelt. Gelukkig weet ik zeker dat ze nog een keer langs komen, om onze wijk schoner te maken. ”

 

De fractievoorzitter van de SP, Helma Oostelbos, sprak van een vervelende situatie en kon niets anders besluiten. Zij vertelt:” Wij wilden samen met de mensen in Tilburg Noord de handen uit de mouwen steken, want Tilburg Noord verdientecht de aandacht! Met name op gebied van zorg, wonen en armoede. Met deze actie willen we iets positiefs doen, samen met de mensen van Tilburg Noord. De boel schoonmaken en hierdoor ook met ze in gesprek gaan. Want plannen maken is mooi, maar er moet actie komen. Maar we volgen de richtlijnen van het RIVM en NL Doet en hebben dus besloten om deze keer niet mee te doen. Uitstel is zeker geen afstel bij de SP Tilburg, dus we komen nog naar Tilburg Noord, om de mensen te helpen hun wijk schoner en leefbaarder te maken.” 

 

Reactie toevoegen

U bent hier