h

Met verslagenheid en grote droefenis: In memoriam William Peters

25 mei 2020

Met verslagenheid en grote droefenis: In memoriam William Peters

Foto: SP Tilburg / SP Tilburg

Overleden 25 mei 2020

 

Na een aantal jaren als fractiemedewerker van de Socialistische Partij in Den Haag, en daarna lid van de afdeling Tilburg werd William op 27 September 2018 voorzitter van SP Tilburg.

Gedreven, en met brede belangstelling voor de ontwikkeling in de politiek en met heel veel ervaring, werden er op de afdeling vaak interessante en diepgaande gesprekken gevoerd over de kijk op de maatschappij. William als sociale, zorgzame en integere man, was zeer begaan met de medemens die hulp nodig had, dat ging hem zeer aan het hart.

Zijn open en inspirerende houding nodigde altijd uit tot een discussie naar meer. Hij was onderdeel van ons warme team, en werd tijdens vergaderingen en acties niet graag gemist. 

 

William was voorzitter van SP Tilburg, een afdeling die de afgelopen jaren onder zijn verantwoordelijkheid mooie ontwikkelingen doormaakte. Het versterken van het afdelingsbestuur, de samenwerking met de fractie, 

de SP Hulpdienst, het SP Marktteam, het belteam, het campagneteam, ROOD.William stond aan het hoofd van een afdeling, die op zijn steun kon rekenen en mede daardoor weer actiever en zichtbaarder werd

Hij was altijd zichtbaar trots als we met elkaar succesvolle acties voerden, fractiesuccessen beleefde in de gemeenteraad, en de afdeling op straat paraat stond de Tilburgse burgers te dienen. Rustig en gedreven. Hij was blij met de inzet en het plezier, dat de leden lieten zien. 

 

 April 2019 kreeg William gezondheidsproblemen, waarbij de vooruitzichten niet goed waren. Er werd een behandeling ingezet om jouw leven, William, zo lang mogelijk leefbaar te houden. Geschokt, maar ontzettend krachtig pakte jij de draad op. We hebben ervan genoten dat jij, samen met jouw twee lieve dochters met ons kwam eten bij de Twee Bourgondiërs. We hebben die avond nog heel veel met elkaar gelachen, het ziek zijn was even weg. Annemarie en Maurice hebben nog verschillende liederen aan tafel gezongen, en je genoot zichtbaar van de grappen en gezelligheid. Het was fantastisch met je.

 

In 2020 werd je nog lid van onze Werkgroep Bestaansrecht en Bestaanszekerheid. Je kon helaas niet meer aanwezig zijn op onze bestuursvergaderingen. Maar je volgde ons nog tot op het laatste moment. Daar zijn we jou dankbaar voor.

 

Wij, SP Tilburg, we moeten ons socialistische hart nu laten kloppen zonder jou. Dat is een groot verdriet.

Lieve William, we kunnen er alleen maar over zwijgen. We zijn verslagen en verdrietig, dat jij er niet meer bent.

 

SP Tilburg

Bestuur en Fractie

 

Reactie toevoegen

U bent hier