h

ONZE ZORG VERDIENT MEER DAN APPLAUS

6 september 2020

ONZE ZORG VERDIENT MEER DAN APPLAUS

Foto: SP Tilburg / SP Tilburg

Afgelopen zaterdag 5 september was de landelijke actiedag voor een betere en eerlijke beloning in de zorg. De landelijke actie vond online plaats en het Malieveld stond vol met schoenen, die alle zorgmedewerkers symboliseerden, die daar lijfelijk aanwezig hadden willen zijn.

Onze afdeling had dankzij een snelle actie en medewerking van de leden in korte tijd 118 paar schoenen bijgedragen.

Wij hebben deze dag in Tilburg ook actie gevoerd. Leden van onze SP afdeling gingen in het centrum van Tilburg in gesprek met mensen die aan het winkelen waren. Zij hebben daarbij vele handtekeningen opgehaald voor de petitie “Onze zorg verdient meer dan applaus” . Zorgmedewerkers horen beter beloond te worden en de werkdruk in de zorg is hoog. Naast de actie in het centrum van Tilburg werden ook een aantal zorginstellingen bezocht zoals het Elisabeth Ziekenhuis, Sterk Huis, woonvoorziening Het Laar en Amarant. Daarbij werd het zorgpersoneel verrast werd met ijsjes door ons genoemd “looneisjes” om het zorgpersoneel te ondersteunen in hun actie voor een betere beloning.

We kijken terug op een zeer geslaagde actiedag en willen iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen.

Reactie toevoegen

U bent hier