h

persbericht SP vraagt rekenschap burgemeester over ‘Voetbalfeest’

25 september 2020

persbericht SP vraagt rekenschap burgemeester over ‘Voetbalfeest’

SP wil maandag in raadsvergadering rekenschap van burgemeester over ‘voetbalfeest’ Tilburg
Helma Oostelbos, voorzitter de van de SP in de Tilburgse gemeenteraad, wil komende maandag in de gemeenteraad, burgemeester Weterings om rekenschap vragen over het ‘voetbalfeest’ van donderdagavond. Daarbij kwamen honderden voetbalsupporters van Willem II bijeen op het Olympiaplein en namen daarbij voor iedereen zichtbaar de corona-regels niet in acht. Burgemeester Weterings van Tilburg, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio West- en Midden-Brabant, had toestemming voor de voetbalmanifestatie gegeven, ondanks waarschuwingen vooraf. Helma Oostelbos: ‘Toen ik te horen kreeg dat de burgemeester dit voetbalfeest wilde toestaan, heb ik hem meermaals gevraagd dat niet te doen vanwege de corona-regels. Hij heeft desalniettemin de bijeenkomst laten doorgaan - en uit de hand laten lopen. Daarover wil ik opheldering. Dus heb ik afgelopen nacht een interpellatie-verzoek op grond van het reglement van orde ingediend. Ik ga ervan uit dat ik daarvoor de steun van de voltallige raad krijg’
‘Vanuit het hele land, en natuurlijk uit de hele stad, krijg ik vragen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren, op een moment dat de tweede golf corona-besmettingen volgens deskundigen begonnen is, de ziekenhuizen weer voller raken en de zorg weer voor overbelasting moet vrezen. De bevolking van Tilburg heeft recht op opheldering. En de gemeenteraad zal een oordeel moeten uitspreken over de handelswijze van de burgemeester’
Bijgevoegd de vragen die de SP-fractievoorzitter ter beantwoording aan de burgemeester heeft voorgelegd.

Meer informatie:
Helma Oostelbos
Fractievoorzitter SP Tilburg
Tel 06-17772813
E-mail helmaoostelbos@raadtilburg.nl

Reactie toevoegen

U bent hier