h

Wijkevoort - 80 hectare dozen in plaats van landschap

23 september 2020

Wijkevoort - 80 hectare dozen in plaats van landschap

Afgelopen maandag 21 september hadden we de raadsvergadering met daarbij als agendapunt toekomstbestendige werklocaties en werd er een besluit genomen over het wel of niet doorgaan van het omvormen van een stuk natuur van 190 ha tot een logistieke bedrijventerrein Wijkevoort met 80 hectare logistieke bedrijven. 

 

Tot onze verbazing koos Groen links voor 80 hectare logistieke dozen in plaats van een groen landschap! Dat lijkt onmogelijk, maar het is helaas wel in Tilburg echt gebeurd. 

 

Tijdens een lange raadsvergadering koos de volledige coalitie met inbegrip van Groen Links voor de ontwikkeling van een logistiek bedrijventerrein van 80 hectare op een natuurlandschap ten westen van Tilburg.

Een coalitie die gestart is met een coalitieakkoord genaamd “gezond en gelukkig” in Tilburg.

Tilburg, met zijn slechte luchtkwaliteit, teveel fijnstof in de lucht, teveel hittestress en wat gaan we doen? Logistieke dozen bouwen en wel 80 hectare. En als doekje voor het bloeden van Groen Links komt er een groene rand omheen. 

Is die plek in het college dan zo belangrijk voor Groen Links, dat je daar je principes voor opgeeft? Wat hebben ze er dan voor terug gekregen? Die 52 bomen in de Tilburgse binnenstad, die notabene betaald gaan worden uit het klimaatfonds van de VVD? En waarbij onze Groen Links wethouder Mario Jacobs dan in het bijbehorende interview zelfs aangeeft dat groen al jaren het sluitstuk is van de begroting. Hoe kan dat nou met Groen Links al jaren in het college. Ongelofelijk en heel teleurstellend! Een keuze voor logistiek in plaats van gezondheid en natuur

 

Fractievoorzitster Helma Oostelbos:”Als SP kiezen we niet voor Wijkevoort en daar zijn we heel duidelijk in! Wij willen meer groen, betere luchtkwaliteit, vaste banen met een goed salaris en een terrein voor onze mkb’ers. Want  gezondheid en geluk ziet hem niet alleen in geld, maar ook in goede voorzieningen, een veilige en goede leefomgeving en meer bomen. Dat Tilburg plek is voor iedereen en niet alleen voor de grote bedrijven en blokkendozen. De SP maakt dus een andere keuze. Een keuze voor een eerlijk en gezonder Tilburg en haar Tilburgers.

Reactie toevoegen

U bent hier