h

Aandacht voor de dag van de verpleging

12 mei 2021

Aandacht voor de dag van de verpleging

Foto: SP Tilburg / SP Tilburg

Afgelopen woensdag zijn diverse SP leden actief geweest om aandacht te vragen voor de dag van de verpleging. Ze hebben dit gedaan om taartjes en chocolade te bezorgen bij het personeel van ziekenhuizen en verpleeghuizen. De reacties waren goed en zeer positief. Angeline van Esch vertelt: “Ik werk zelf ook in de zorg en het is heel fijn als je werk gewaardeerd wordt. Ik merkt dat de mensen het leuk vonden dat we even langs komen en iets kwamen brengen.  Iemand vertelde dat zo iets kleins, haar hele dag goed maakt. En daar doe je het voor.”

 Het is nu al de tweede keer dat de dag van de verpleging “gevierd” wordt in Corona tijd. De mensen in de verpleging werken elke dag en nacht keihard om het virus eronder te krijgen. En dat vraagt veel van de mensen in de verpleging. “Kijk, wat wij doen, is natuurlijk een leuk gebaar. Maar ik zie dat er toch wel iets verandert is sinds vorig jaar. Toen was er veel waardering en applaus voor de mensen in de verpleging. En als je nu kijkt, dan is het heel anders. Discussies over zorgbonus en een fatsoenlijk salaris voor deze mensen. Daarom blijft SP, ook in Tilburg, strijden voor een eerlijk salaris voor het harde werken, wat deze mensen doen. “, zegt Helma Oostelbos, fractievoorzitter van de SP Tilburg.

Deze actie is helemaal verlopen volgens de regels van het RIVM en de rijksoverheid.

Reactie toevoegen

U bent hier