h

Spelen moet kunnen!

26 juli 2021

Spelen moet kunnen!

Afgelopen zaterdag hebben we actie gevoerd voor meer en betere speeltuinen in Tilburg. We hadden een tijdelijke “speeltuin” gemaakt op het pleintje bij de Gerard van Nuenenstraat. Er was eenspringkussen, een suikerspinkar en andere spellen neergezet, zodat de kinderen in ieder geval deze dag konden spelen. Er waren diverse leden van de SP aanwezig en de buurtbewoners en de kinderen waren blij met deze actie.

Een buurtbewoonster verteld: “Het is goed dat dit gebeurt. We haddenhier een speeltuintje maar dat was oud en echt toe aan vervanging. Nu hebben alles weggehaald, maar is er niks voor terug gekomen. Daarom is het fijn dat de SP ervoor gezorgd heeft dat er nu wel wat te spelen valt.

De week ervoor waren er al kleurplaten rondgebracht om de buurt op de hoogte te brengen van de actie en als de kinderen deze kleurplaat inleverde, dan ontvingen ze heerlijk snoeptomaatjes van ons.

En daar werd goed gebruikt van gemaakt. Helma Oostelbos, onze fractievoorzitster geeft aan: “We hebben al eerder aandacht gevraagd voor de speeltuinen in Tilburg. We krijgen als antwoord dat ze er mee bezig waren. Maar tot nu toe zijn er alleen maar speeltoestellen weg gehaald en is er verder niks gebeurd. Dus daarom doen wij het maar. Ik verwacht dat de gemeente nu wel wakker is en als de wiedeweerga aan de slag gaat en ervoor zorgt dat ieder kind in de gemeente Tilburg veilig en goed kan spelen. “

De actie was een groot succes en toont aan dat wij, als SP, een partij zijn van de oplossingen. En dat we samen met de inwoners aandacht vragen voor zaken die voor hun spelen. Het is goed om actie voeren. Zeker samen met de bewoners. En als dat op een leuke manier kan, bijvoorbeeld door zelf een speeltuin te maken, is dat helemaal geweldig. Ik ben blij met de opkomst van de leden, die ons komen helpen en met opkomst van de bewoners. Hopelijk gaat de gemeente nu nog sneller aan de slag en hebben deze kinderen weer snel een mooie speeltuin.”, vertelt Angeline van Esch, bestuurslid van de SP Tilburg. “En mocht dat niet gebeuren, dan komen we gewoon weer terug”, zegt ze er lachend achteraan.

Reactie toevoegen

U bent hier