h

Aandacht voor Wereldarmoededag

17 oktober 2021

Aandacht voor Wereldarmoededag

Foto: SP Tilburg / SP Tilburg

Vandaag, zondag 17 oktober, is het Wereldarmoededag.  Een dag, die helaas nog steeds noodzakelijk is, om aandacht te vragen voor mensen die dagelijks met die armoede moeten zien overleven. Ook in zo’n  “rijk”  land als Nederland.

Ook in Tilburg leven vele gezinnen op of onder de armoedegrens, waaronder zo’n 4.000 kinderen die in armoede opgroeien. Gelukkig zijn er in onze gemeente, veel organisaties met  vrijwilligers actief, die zich inzetten om de armoede voor deze Tilburgers enigszins te verzachten. Vandaar dat wij als SP Tilburg afgelopen vrijdag bij een aantal van deze organisaties taartjes uit zijn gaan delen in het kader van de Wereldarmoededag, om deze vrijwilligers te danken voor hun inzet.

SP Tilburg hoopt dat met de inzet van deze vrijwilligers en onze inzet vanuit de politiek, ertoe gaat leiden, dat de armoede in Tilburg minder wordt. Het beste zou natuurlijk zijn dat we over een tijdje kunnen spreken van een armoede vrije stad, waarbij alle inwoners weer mee tellen en mee kunnen doen, dus ook de kinderen die nu in armoede opgroeien.

De organisaties die wij vrijdag o.a. hebben bezocht zijn; De Tilburgse voedselbank, MST, de Quiet , de nieuwe speelgoedbank in Tilburg West, St Broodnodig, maar ook bijvoorbeeld de afdeling schuldhulpverlening aan de Spoorlaan. Weliswaar geen vrijwilligers, maar de mensen die daar werken spannen zich ook dagelijks in, om mensen met problematische schulden weer financieel gezond te krijgen. Uiteraard zijn er nog veel meer organisaties met vrijwilligers, die inwoners in armoede ondersteunen en de armoede proberen te verzachten en die willen we natuurlijk ook heel hartelijk danken voor hun inzet!

Reactie toevoegen

U bent hier