h

SP: Omdat het anders moet, omdat het anders kan!

16 januari 2023

SP: Omdat het anders moet, omdat het anders kan!

Foto: SP / SP

De Brabantse SP afdeling trapte zaterdag de campagne voor de provinciale staten af in Tilburg. Ondanks het weer hadden  ruim 40 SPers zich verzameld in het Westerpark. Zij gingen met Tilburgers in gesprek over de hoge energierekening en het plan van de SP om de energiemaatschappijen weer te nationaliseren.

Nico Heijmans, de lijsttrekker voor de SP in Brabant, sprak de aanwezige partijleden toe: 'Wij waren de enige partij die tegen de verkoop van Essent was. We zien nu dat die privatisering inderdaad is mislukt. We moeten de energiemaatschappijen weer in publieke handen brengen zodat de winsten weer terugkijken naar de mensen.'
De SPers gingen vervolgens de wijk in om met mensen te praten over hun plannen. Veel mensen hebben grote moeite met het betalen van hun energierekening. De volkspetitie, die door de SP is georganiseerd om de energie te nationaliseren, is al meer dan 100.000 keer getekend.

Heijmans: ' De privatisering is niet alleen mislukt op het gebied van energie, ook het openbaar vervoer moet terug in publieke handen. In West-Brabant verdwijnen aan de lopende band buslijnen. Voor mensen die van het OV afhankelijk zijn is dat een ramp. Dit soort essentiële diensten moeten we als samenleving zelf organiseren, zodat iedereen er toegang toe heeft.'

Na een middag langs de deuren kwamen de SPers, ondanks de regen, vol goede moed terug samen. Op 15 maart zijn de verkiezingen. De SP gaat in heel Brabant steun vragen voor hun plannen. 'Omdat het anders moet, omdat het anders kan!' aldus Heijmans

 

Reactie toevoegen

U bent hier