h

SP Jongeren "verhuren" dozen

24 augustus 2023

SP Jongeren "verhuren" dozen

Foto: SP

Hoge huren, slechte kamers en studenten die een week voor het studiejaar begint nog steeds geen kamer hebben. Het is maar een kleine greep aan problemen waar Tilburgse SP Jongeren vandaag over in gesprek zijn gegaan met studenten.

Om aandacht te vragen voor al deze problemen zijn de Jongeren vandaag kartonnen dozen gaan verhuren. Dit bleek een goed aanspreekpunt voor studenten. Een groot deel van de studenten had nog geen kamer gevonden. Ook als zij zelf wel al een kamer haddden, kende eigenlijk iedereen wel iemand die er nog geen had. Het woningtekort is ook voor studenten dus een enorm probleem.

De oorzaak is duidelijk: marktwerking. Marktwerking zorgt ervoor dat huren de pan uit rijzen. Het zorgt ervoor dat huisbazen hun kamers niet goed hoeven te onderhouden, omdat ze weten dat er toch wel weer studenten zijn die een kamer nodig zullen hebben. Ten slotte zorgt het ervoor dat de universiteit zo veel mogelijk studenten laat komen, zonder rekening te houden met het gebrek aan kamers. Daarom vindt de SP: huizen voor mensen, niet voor winst!

Reactie toevoegen

U bent hier