h

Klachtenspreekuur Essent en SP

27 januari 2005

Klachtenspreekuur Essent en SP

Op donderdag 3 februari wordt in Tilburg opnieuw een klachtenspreekuur georganiseerd voor mensen die problemen hebben met de rekeningen van energiebedrijf Essent. Op initiatief van de SP zullen Essent-deskundigen zo’n honderd klanten uit Noord en Oud-Noord helpen. Essent verwacht zo’n drie kwartier per klant nodig te hebben; zo groot is de puinhoop die ze er van gemaakt hebben.

De SP is al meer dan een jaar in de clinch met Essent over absurd hoge eindrekeningen voor de stadsverwarming, onterechte vorderingen en onbegrijpelijke rekeningen. Vorig jaar werd na enkele gesprekken tussen Essent, bewoners en de SP al afgesproken dat mensen met een te hoge afrekening niet gedwongen zouden worden te betalen. Toch bleef Essent regelmatig met een deurwaarder dreigen. De SP heeft veel werk gemaakt van het oplossen van deze individuele acute problemen. In de spreekuren van 3 februari moeten alle nog bestaande problemen met rekeningen uit de wereld geholpen worden. Eerder lukte een dergelijke aanpak al in Tilburg West.

Bij elk gesprek met een klant zal behalve iemand van Essent ook een SP’er aanwezig zijn. Je weet tenslotte maar nooit, en de ervaring leert ‘eerst zien, dan geloven’. Een buurtcomité van enkele straten in Tilburg Noord zal namens de bewoners met Essent onderhandelen over een bevredigende afloop.

Het spreekuur zal gehouden worden in het Essent kantoor aan de Ringbaan Noord. De gesprekken zijn inmiddels zo goed als allemaal ingeroosterd.

U bent hier