h

Fietsertje pesten moet ophouden

11 februari 2005

Fietsertje pesten moet ophouden

De gemeente Tilburg gaat opnieuw fietsen pikken in de Willem II straat. Eerder werden daar te fiestbeugels nóg verder van de Heuvelstraat geplaatst. Volgens de SP twee onzinnige maatregelen. Er zijn gewoon veel te weinig fietsbeugels in de binnenstad. Aanstaande maandag zal de fractie het college hierover ondervragen tijdens de vergadering van de commissie Fysiek.

SP raadslid Paul Huijgen: ‘Als je té weinig fietsbeugels plaatst en ze dan ook nog eens opschuift wég van de stad, dan vraag je gewoon om problemen. Natuurlijk zetten mensen hun fiets dan voor de Mexx. Om ze daar dan door gemeentewerkers te laten pikken is gewoon fietsertje pesten, want met een fatsoenlijk beleid heeft dat niets te maken’.

Al vaker liet de SP zich kritisch uit over het weghalen van fietsen door de gemeente en pleitte voor méér stallingsmogelijkheden. Huijgen: ‘Je moet als gemeente juist blij zijn met iedereen die de auto laat staan en op de fiets naar de stad komt. Deze mensen moet je niet opjagen maar faciliteren. Honderden autoparkeerplaatsen worden momenteel midden in het centrum gebouwd, maar een paar fiestbeugels is blijkbaar teveel gevraagd’. Voorheen was het de gewoonte om eerst een waarschuwing aan de fiets te hangen, pas een half uur daarna werd er verwijderd. Dat is nog steeds de afspraak tussen college en raad, waar B&W nu van lijkt af te wijken.

U bent hier