h

Fietsen in Tilburg

10 maart 2008

Fietspad Berkel-Enschot moet blijven

De gemeente wil het fietspad aan de Vlierakkerweg in Berkel-Enschot afschaffen en fietsers voortaan over de gewone rijbaan laten fietsen. SP raadslid Paul Huijgen stelt hierover vanavond vragen aan het college in de raadscommissie Fysiek: "Volgens de gemeente is het juist onveilig om een vrijliggend fietspad in een 30-km zone te hebben. Volgens mij is dat onzin, en dat vindt trouwens ook de schooleiding van het 2College Ruiven wiens leerlingen gebruik maken van dit fietspad".

Lees verder
11 januari 2008

Gemeente vernietigt fietsen

De gemeente haalt in Tilburg niet alleen fietsen weg, ze vernietigt deze ook nog eens in een vloek en een zucht. SP raadslid Marjolein Buijssen: "Het weghalen van fietsen is velen al een doorn in het oog, maar nu worden ze ook nog eens vernietigd zonder dat te registreren". Zij stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

Lees verder
11 september 2007

Velomobielactie op autovrije zondag

Tijdens de autovrije zondag op 16 september organiseert de SP een velomobielactie. Een stoet van deze 'rijdende sigaren', rijdt vanaf 11.30 uur een rondje over de ringbanen en de Cityring. SP bestuurslid en 'velomobilist' Eric Kuijpers: "Een zo'n fiets is al een opvallende verschijning, dus een colonne zal zeker de aandacht trekken".

Lees verder
9 september 2007

Donderdag 13 september: Milieucafe over autovrije zondag

Op donderdagavond 13 september staat het Milieucafe (in Cafe Paradox, Telegraafstraat Tilburg) in het teken van de Autovrije Zondag. SP raadslid Marjolein Buijssen - indienster van het voorstel - neemt het op tegen CDA fractievoorzitter Maarten van de Tillaert, verklaard tegenstander van de autovrije zondag. Aanvang 20.30 uur.

Lees verder
7 juli 2007

SP initiatiefvoorstel tegen fietsendiefstal

Duizenden fietsen worden jaarlijks in Tilburg gestolen. Aangifte doen vinden veel burgers inmiddels zinloos. De SP presenteert vandaag een initiatiefvoorstel dat een bijdrage moet leveren aan het verminderen van het aantal diefstallen en het verhogen van de aangiftebereidheid. Kern van het voorstel is het aanbrengen van zogenaamde DiefstalPreventieChips in fietsen en een uitgebreide controle op deze chips en framenummers.

Lees verder
28 augustus 2006

Initiatiefvoorstel Autovrije Zondag Tilburg

Al enkele jaren op een rij halen in de Tilburgse gemeenteraad voorstellen voor het organiseren van een autovrije zondag net geen meerderheid. Na de verkiezingen van maart 2006 ligt die situatie echter anders. Dit initiatiefvoorstel draagt het college op om volgend jaar aan te sluiten bij de in het hele land gehouden autovrije zondag, andere initiatieven in het kader van de ‘week van de vooruitgang’ te bevorderen of te faciliteren en te streven naar volwaardige deelname op termijn aan de ‘week van de vooruitgang’ en de ‘European Mobility Week’.

Lees verder
28 augustus 2006

Initiatiefvoorstel Autoloze Zondag

Al enkele jaren op een rij halen in de Tilburgse gemeenteraad voorstellen voor het organiseren van een autovrije zondag net geen meerderheid. Na de verkiezingen van maart 2006 ligt die situatie echter anders. Toch blijkt uit antwoord op schriftelijke vragen van de SP helaas dat het college zelf niet bereid is hier het voortouw in te nemen. Vandaag dient de SP samen met PvdA, GroenLinks en D66 een initiatiefvoorstel in om vanaf volgend jaar wél een autoloze zondag in Tilburg mogelijk te maken.

Lees verder
12 mei 2006

Plaats fietsbeugels waar fietsen gestald worden

De fietsenstalling bij het Centraal Station is een forse verbetering. Ook de fietsbeugels die her en der in de stad bijgeplaatst worden, zoals bij het stadhuis, zijn een welkome aanvulling. Maar het kan nog altijd beter.

Lees verder
12 oktober 2005

Parkeerplaatsen CS opofferen voor fietsenstallingen

In de afgelopen dagen heeft de Diamantgroep opnieuw vele fietsen rond het Centraal Station weggehaald omdat ze niet in een beugel stonden. Voor de SP fractie is de maat nu wel vol, en stelt voor vijf auto-parkeerplaatsen op te offeren voor enkele tientallen extra fietsenstallingen.

Lees verder
18 juli 2005

College heeft geen idee wat te doen met Heuvel-evenementen

Het college van B&W heeft nog steeds geen flauw idee wat te doen met evenementen die de Heuvel geheel afsluiten na voltooïng van de cityring. Het doorsnijden van de tegen die tijd vitale eenrichtings-verkeersader leidt op deze manier tot een verkeerschaos waar de gemeente blijkbaar niet op voorbereid is. Antwoorden op vragen van de SP geven weinig hoop op verbetering.

Lees verder

Pagina's

U bent hier