h

Plaats fietsbeugels waar fietsen gestald worden

12 mei 2006

Plaats fietsbeugels waar fietsen gestald worden

De fietsenstalling bij het Centraal Station is een forse verbetering. Ook de fietsbeugels die her en der in de stad bijgeplaatst worden, zoals bij het stadhuis, zijn een welkome aanvulling. Maar het kan nog altijd beter.

FietsbeugelsEr worden nog dagelijks fietsen ‘geruimd’ in bijvoorbeeld de Willem II straat, Kerpad en Alexanderstraat (beide laatsten tussen stadskantoor 3 en de Heuvelstraat). Terwijl daar meer dan voldoende ruimte is voor het plaatsen van fietsbeugels, en daar blijkbaar grote behoefte aan is.
Het verplaatsen van de fietsbeugels in de Willem II straat (meer richting Tuinstraat) is een mislukking gebleken. Nog altijd parkeren tientallen fietsers hun ros zo dicht mogelijk bij de Heuvelstraat. De vermeende overlast voor de ondernemers is dus níet afgenomen, het ongemak voor fietsende klanten van diezelfde ondernemers wel. Tien minuten nadat de Diamantgroep de fietsen heeft weggehaald staat het weer vol.

Volgens de SP fractie moeten fietsbeugels vooral dáár geplaatst worden waar mensen behoefte hebben aan stallingsplaatsen. Dus terug in de Willem II straat bij de Heuvelstraat, in het Kerkpad en de Alexanderstraat en op andere plekken waar de Diamantgroep elke dag een hoop fietsen moet weghalen. De partij stelt vandaag vragen aan het college of zij er ook zo over denkt. De fractie wil een lijst zien van waar de Diamantgroep vooral fietsen ruimt, om zo beter inzicht te krijgen in waar blijkbaar behoefte bestaat aan fietsenstallingen.

U bent hier