h

Parkeerplaatsen CS opofferen voor fietsenstallingen

12 oktober 2005

Parkeerplaatsen CS opofferen voor fietsenstallingen

In de afgelopen dagen heeft de Diamantgroep opnieuw vele fietsen rond het Centraal Station weggehaald omdat ze niet in een beugel stonden. Voor de SP fractie is de maat nu wel vol, en stelt voor vijf auto-parkeerplaatsen op te offeren voor enkele tientallen extra fietsenstallingen.

Met regelmaat van de klok worden fietsers die de trein of de bus pakken geconfronteerd met de fietsendieven van de Diamantgroep. Fietsen die buiten een beugel worden gestald, of door anderen buiten een beugel gegooid worden om zélf een plekje te bemachtigen, worden opgeladen en afgevoerd. Op die manier stimuleer je níet het gebruik van fiets en openbaar vervoer, integendeel.

Het college heeft blijkbaar nog steeds niet in de gaten dat er gewoonweg veel te weinig fietsenstalling zijn rond het Centraal Station. Om een einde te maken aan het belachelijke ‘ruimen van fietsen’ stelt de SP fractie voor om een aantal, bijvoorbeeld vijf, autoparkeerplaatsen bij het station op te ruimen. Op die plek kunnen in plaats van vijf auto’s dan vele tientallen fietsen geparkeerd worden. En kunnen de mannen van de Diamantgroep weer zinvol werk gaan doen.

Het Tilburgs college klopt zichzelf regelmatig op de borst met milieumaatregelen die de luchtvervuiling in de stad moeten terugdringen, met de presentatie van het zogenaamde fietsenplan en laatst nog met het uittrekken van extra geld voor onderhoud van fietspaden. Maar in werkelijkheid gebeurd er zo goed als niets om het fietsen in Tilburg weer aantrekkelijk te maken, integendeel, de stad wordt steeds fietsonvriendelijker. Hoog tijd om een duidelijke en eenvoudige keuze te maken: tientallen fietsers hebben voorrang op vijf automobilisten!

Zou u zó uw auto willen stallen...?

Reageer zelf op het weblog

U bent hier