h

Donderdag 13 september: Milieucafe over autovrije zondag

9 september 2007

Donderdag 13 september: Milieucafe over autovrije zondag

Op donderdagavond 13 september staat het Milieucafe (in Cafe Paradox, Telegraafstraat Tilburg) in het teken van de Autovrije Zondag. SP raadslid Marjolein Buijssen - indienster van het voorstel - neemt het op tegen CDA fractievoorzitter Maarten van de Tillaert, verklaard tegenstander van de autovrije zondag. Aanvang 20.30 uur.

Marjolein BuijssenOp zondag 16 september houdt Tilburg haar eerste autovrije zondag. Vorig jaar nam de gemeenteraad daartoe een voorstel van SP, GL, PvdA en D66 aan. Marjolein Buijssen: "En dat werd hoog tijd, want in heel Europa worden al jarenlang dit soort autovrije dagen georganiseerd. Tilburg liep wat achter". Het CDA stemde tegen het voorstel. Fractievoorzitter Van de Tillaert gaan donderdag hieroverin debat met Marjolein.

Ook aanwezig is een vertegenwoordiger uit Brussel, waar een week later de jaarlijkse autovrije zondag wordt georganiseerd. En dan niet uitsluitend in de binnenstad zoals in Tilburg, maar de hele stad binnen de autosnelweg die om Brussel loopt. Het Milieucafe begint om 20.30 uur en is gratis toegangelijk. Klik hier voor meer informatie.

U bent hier