h

Natuur & milieu

19 december 2015

Groene Tomaat vraagt informatie op aan de SP TK over de milieuzone

De Tweede Kamer wil af van de gemeentelijke milieuzones, werd deze week bekend. De SP Tweede Kamerfractie heeft hiermee ingestemd. Dit heeft tot een hoop commotie geleid. Raadslid Fráncy van Iersel vraagt namens de SP werkgroep Groene Tomaat aan SP Tweede Kamerlid Eric Samiling waarom hij deze motie ondersteund heeft?

Lees verder
4 november 2015

Initiatiefvoorstel: ‘tegen voedselverspilling’ aangenomen

Namens de SP heeft Fráncy van Iersel het initiatiefvoorstel ‘tegen voedselverspilling' ingediend samen met de PvdA, GroenLinks en D66. Op maandag 2-11-15 werd het initiatiefvoorstel tegen voedselverspilling besproken in de gemeenteraad en mede door ondersteuning van Voor Tilburg werd een meerderheid behaald. In het initiatiefvoorstel wordt niet alleen gevraagd om lokale initiatieven te ondersteunen, maar ook wordt gevraagd of de gemeente kritisch naar zichzelf kan kijken m.b.t. voedselverspilling.

Lees verder
10 juli 2015

Opening stadstuinderij Piushaven

StadsTuinderij Piushaven is op vrijdag 3 juli officieel geopend door wethouder Mario Jacobs (GroenLinks); waarbij hij als openingshandeling de eerste aardappels heeft gerooid. Namens de SP was SP-raadslid en voorzitter van werkgroep De Groene Tomaat, Francy van Iersel aanwezig.

Lees verder
6 juni 2015

De stadslandbouw dagen

De Groene Tomaat heeft donderdag deelgenomen aan de Dag van de stadslandbouw omdat de SP graag een kleinschaligere landbouw ziet met meer oog voor natuur, eerlijkere prijzen voor boeren en meer groen in en om de stad (lees meer: http://noord-brabant.sp.nl/dossier/landbouw-in-brabant). Wist je dat er iedere minuut zo’n 30 voetbalvelden aan vruchtbare grond verloren gaan, terwijl de vorming van  1 cm bodem tussen de 100 en 200 jaar kost? En dat door het structurele gebruik van bepaalde combinaties van bestrijdingsmiddelen in de landbouw, zelfs in kleine hoeveelheden, al grote schade op kunnen leveren voor natuur?

Lees verder
2 april 2015

Groen, duurzaam en dus gezond

De SP Tilburg vindt het belangrijk dat er voldoende groen in de stad is. Vooral in de binnenstad en in de oude wijken ontbreekt het daar nog wel eens aan. Een groene en schone stad zorgt niet alleen voor een fijne maar ook voor een gezonde leefomgeving. Daar waar mensen op een plezierig wijze samen kunnen leven zal de solidariteit toenemen en zullen mensen zich veiliger voelen en zijn. Iets waar elke Tilburger recht op heeft en waar de SP zich stevig voor wil inzetten.

Lees verder
1 maart 2015

Natuur is er voor iedereen!

Zaterdag 28 februari was SP Noord-Brabant in het kader van de provinciale in Bosvreugd te Tilburg waar de (aspirant) Statenleden werden onthaald door Fráncy van Iersel (statenlid SP ecologie en handhaving.)

Lees verder
14 februari 2015

SP Campagne in Stadsbos Tilburg

Op 28 februari organiseert de SP Brabant een campagnebijeenkomst in het stadsbos van Tilburg.

Lees verder
9 januari 2015

Groene Tomaat opent twee meetpunten luchtkwaliteit

Met de opening van twee luchtkwaliteit meetpunten op 15 januari in de Tilburgse binnenstad wil de SP werkgroep de Groene Tomaat aandacht vragen voor het belang van schone lucht. “Onderzoek van Buro Blauw laat zien dat de fijnstof en stikstofdioxide concentraties in Tilburg de afgelopen jaren niet substantieel verlaagd zijn”, aldus een vrijwilliger van de Groene Tomaat. “Mensen kunnen hier ziek van worden, en daarom doen we met deze meetpunten mee aan de Milieudefensie campagne Samen voor gezonde lucht.” Lees verder
16 september 2014

De Groene Tomaat organiseert een bijeenkomst met als thema ‘luchtkwaliteit’

Op 25 September wordt  in het buurthuis de Boomtak een avond georganiseerd door de Groene Tomaat (werkgroep SP Tilburg), voor alle Tilburgers met informatie over "een groen, duurzaam en dus gezond Tilburg".  Met deze avond  willen we bewerkstelligen dat de Tilburger zo nodig beter geïnformeerd wordt over het onderwerp en tevens bewust wordt van de mogelijkheden om daar zelf actief mee aan de slag te gaan. Deze avond heeft  het thema "Luchtkwaliteit".

Lees verder
26 juni 2014

De Groene Tomaat organiseert een bijeenkomst met als thema ‘luchtkwaliteit’

Donderdagavond 25 september wordt in het buurthuis ‘de Boomtak’ een avond georganiseerd door de Groene Tomaat (de groene werkgroep van SP Tilburg).

Lees verder

Pagina's

U bent hier