h

Initiatiefvoorstel: ‘tegen voedselverspilling’ aangenomen

4 november 2015

Initiatiefvoorstel: ‘tegen voedselverspilling’ aangenomen

Namens de SP heeft Fráncy van Iersel het initiatiefvoorstel ‘tegen voedselverspilling' ingediend samen met de PvdA, GroenLinks en D66. Op maandag 2-11-15 werd het initiatiefvoorstel tegen voedselverspilling besproken in de gemeenteraad en mede door ondersteuning van Voor Tilburg werd een meerderheid behaald. In het initiatiefvoorstel wordt niet alleen gevraagd om lokale initiatieven te ondersteunen, maar ook wordt gevraagd of de gemeente kritisch naar zichzelf kan kijken m.b.t. voedselverspilling.

Op de hele wereld wordt veel voedsel verspild. Gelukkig worden steeds meer mensen hier bewust van en ontstaan er initiatieven om dit tegen te gaan. Ook in Tilburg is dit het geval, voorbeelden hiervan zijn de Tilburg City Brunch, Foodsharing kasten, etc. In het initiatiefvoorstel wordt gevraagd om dit soort initiatieven te ondersteunen. Niet alleen financieel maar ook bijvoorbeeld in publiciteit.

Bovendien is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Binnen de gemeente wordt er geregeld eten geserveerd bij vergaderingen en blijft hier eten over. Dit aanpakken lijkt misschien een druppel op de gloeiende plaat maar hiermee wordt er wel een duidelijk voorbeeld gesteld.

Dit initiatiefvoorstel heeft dankzij de inzet van de SP een meerderheid behaald, hiermee maakt Tilburg weer een goede stap richting een duurzaam beleid.

Het is nu eenmaal sund om eten weg te gooien!

Reactie toevoegen

U bent hier