h

Openbaar bestuur

4 november 2015

Initiatiefvoorstel: ‘tegen voedselverspilling’ aangenomen

Namens de SP heeft Fráncy van Iersel het initiatiefvoorstel ‘tegen voedselverspilling' ingediend samen met de PvdA, GroenLinks en D66. Op maandag 2-11-15 werd het initiatiefvoorstel tegen voedselverspilling besproken in de gemeenteraad en mede door ondersteuning van Voor Tilburg werd een meerderheid behaald. In het initiatiefvoorstel wordt niet alleen gevraagd om lokale initiatieven te ondersteunen, maar ook wordt gevraagd of de gemeente kritisch naar zichzelf kan kijken m.b.t. voedselverspilling.

Lees verder
19 mei 2015

Raad op straat met Henri Mandemaker

In 2015 zullen mede dankzij de SP Tilburg nieuwe stadswinkels geopend worden in Udenhout, Berkel-Enschot, de Reeshof en in Noord. Hiermee wordt voldaan aan de wens van de SP om de gemeente dichter naar de bewoners in de wijken te brengen. Hierdoor kunnen zij vanaf nu dicht bij huis gebruik maken van de diensten van de gemeente Tilburg.

Lees verder
16 februari 2015

Stadswinkels in de wijken

In 2015 zullen dankzij de SP in Udenhout, Berkel-Enschot, de Reeshof en in Noord nieuwe stadswinkels geopend worden. Hiermee wordt voldaan aan de wens van de SP om de gemeente dichter naar de bewoners in de wijken te brengen. Hierdoor kunnen zij vanaf nu dicht bij huis gebruik maken van de diensten van de gemeente Tilburg.

Lees verder
25 januari 2015

Verantwoording SP fractievergoeding 2014

Alle fracties van de gemeenteraad krijgen naar verhouding van het aantal zetels een vergoeding van de gemeente om hun werk mee te kunnen doen. Enkele jaren geleden stemde de raad in met een voorstel van de SP om voortaan publiek verantwoording af te leggen over het gebruik van die vergoeding. Vandaag publiceert de SP haar verantwoording over 2014.

Lees verder
28 april 2014

Presentatie Coalitieakkoord 2014-2018

Vanmiddag is het coalitieakkoord 2014-2018 van Tilburg gepresenteerd. De deelnemende partijen aan het college zijn D66, SP, CDA en GroenLinks. Via onderstaande link
kun je het downloaden.

http://www.tilburg.nl/fileadmin/files/actueel/coalitieakkoord-gemeente-tilburg-2014-2018.pdfLees verder
19 september 2011

Tilburgse SP'er Johan van den Hout wordt provinciebestuurder

Johan van den HoutVorige week moest Jules Iding, onze Brabantse provinciebestuurder, helaas de handdoek in de ring gooien: Hart en hoofd wilden graag en nog zoveel, het lijf werkte alleen niet meer mee. Wegens gezondheidsproblemen stopt hij als gedeputeerde. Dat was een slag, niet alleen voor Jules maar voor de hele SP. Jules veroverde in een half jaar tijd het provinciehuis in Den Bosch en de rest van Brabant met zijn vriendelijke innemende persoonlijkheid, zijn slimheid en zijn duidelijke eigen visie. Een geluk bij een ongeluk is dat we meer goeie bestuurders in huis hebben bij de SP. Zoals onze eigen Tilburgse Johan van den Hout, op dit moment werkzaam als medewerker van het Wetenschappelijk Bureau van de landelijke SP, als webmaster van de Tilburgse afdeling en als Statenlid voor de SP in Brabant.

Lees verder
4 mei 2011

Tilburg moet kiezen voor delen!

In een open brief aan alle fracties in de Tilburgse gemeenteraad roept de SP op om in Tilburg te kiezen voor sociaal beleid. Veerle Slegers: 'Na een aantal bijeenkomsten over de miljoenen-bezuinigingen is meer dan duidelijk dat er nú wat te kiezen valt. En als 't aankomt op kiezen of delen, dan kiest de SP voor delen. Helaas lijkt dat met dit college onmogelijk. De partijen die van nature een duurzaam sociaal beleid voorstaan worden gevangen gehouden in het regeerakkoord'. Slegers pleit voor een nieuw college: 'PvdA, CDA, SP en GroenLinks hebben een ruime meerderheid in de raad. Zij kunnen nu kiezen een andere koers te gaan varen'.

Lees verder
15 januari 2011

Tijd voor een Tilburgs schaduwcollege

Een schaduwkabinet lijkt er vooralsnog niet te komen. De belangrijkste kandidaten willen niet meedoen, en dan houdt ’t op. Althans, in Den Haag. Maar in Tilburg zou de oproep van Jan Hamming in vruchtbare aarde kunnen vallen: een schaduwcollege dat in staat is om een socialer akkoord en een socialer bezuinigingsprogramma te presenteren, waarbij niet alleen links of rechts maar bijna heel Tilburg zijn vingers zou aflikken. En in die zin wil ik het voorstel van Jan dan ook van harte ondersteunen.

Lees verder
13 december 2010

SP voorstel over grote projecten door raad aangenomen

Ruim anderhalf jaar nadat de SP fractie het initiatiefvoorstel 'Checklist Grote Projecten' indiende ging vanochtend de raadscommissie Modern Bestuur hiermee akkoord. Woordvoerder Corrie Laming: 'Dat werd hoog tijd, want de gemeenteraad moet sneller en beter geïnformeerd worden over de grote projecten die de gemeente wil uitvoeren, en daar ook iets over te zeggen hebben'.

Lees verder
14 oktober 2010

Raadsfracties willen niet bezuinigen op eigen middelen

De SP-fractie in de Tilburgse gemeenteraad heeft voorgesteld om de jaarlijkse vergoeding die fracties ontvangen als tegemoetkoming in de kosten van hun werkzaamheden met 20 procent te verlagen. 'De SP vindt dat raadsfracties zich juist in tijden van crisis en bezuinigingen solidair moeten tonen met de mensen die zij vertegenwoordigt en ook in eigen vlees moet willen snijden' aldus SP fractievoorzitter Veerle Slegers.

Lees verder

Pagina's

U bent hier