h

SP voorstel over grote projecten door raad aangenomen

13 december 2010

SP voorstel over grote projecten door raad aangenomen

Ruim anderhalf jaar nadat de SP fractie het initiatiefvoorstel 'Checklist Grote Projecten' indiende ging vanochtend de raadscommissie Modern Bestuur hiermee akkoord. Woordvoerder Corrie Laming: 'Dat werd hoog tijd, want de gemeenteraad moet sneller en beter geïnformeerd worden over de grote projecten die de gemeente wil uitvoeren, en daar ook iets over te zeggen hebben'.

Budgetoverschrijdingen bij grote bouwprojecten zijn in Tilburg de laatste jaren eerder regel dan uitzondering. Volgens de SP lopen projecten te vaak uit de hand, ook al zijn er van tevoren harde afspraken over gemaakt. Dat kost niet alleen miljoenen maar soms ook menskracht en bestuurders en daarmee tast je de financiële en bestuurlijke daadkracht van Tilburg aan. Volgens SP fractielid Corrie Laming moet dit voorstel daar een einde aan maken.

'In het algemeen moet de raad sneller beschikken over relevante en deugdelijke informatie. Alleen dan kan de raad komen tot de beste besluitvorming. De SP stelde in maart 2009 al voor om in navolging van steden als Den Haag een instrument te ontwikkelen waardoor de raad in staat wordt gesteld om informatie over grote projecten beter te beoordelen op kwaliteit en volledigheid. Als er lacunes blijken, kan het college deze tijdig herstellen. Dit verbetert en vergemakkelijkt besluitvorming en sturing over grote projecten', aldus Corrie Laming.

Initiatiefvoorstel Checklist Grote Projecten

U bent hier