h

Fractie

30 januari 2017

Speech nieuwjaarsreceptie

Welkom.

De campagne in verkiezingstijd is losgebarsten. Via de media worden we op de hoogte gehouden.
Gisteren werd bekend dat de SP zich houdt aan 65 blijft 65 en dat is goed nieuws, de SP heeft een goed verkiezingsprogramma neergezet. Toch wil ik het niet over het verkiezingsprogramma hebben.

Lees verder
4 oktober 2015

Tilburgs SP-raadslid Mandemaker over vrijhandelsverdrag TTIP

Op 24 september jl. was SP-raadslid Henri Mandemaker spreker over TTIP bij het Hartslagcafe in een vol Paradox. Samen met econoom Koen Berden (EUR en Ecorys) en jurist Anne Meuwisse (TiU) ging hij in debat over dit vrijhandelsverdrag waarover momenteel door de Europese Unie en de VS wordt onderhandeld. Mandemaker was hiervoor door de Universiteit van Tilburg uitgenodigd aangezien eerder dit jaar zijn motie ‘Tilburg tegen TTIP’ door een meerderheid in de Tilburgse gemeenteraad is aangenomen.

Lees verder
4 mei 2015

De groeiende vermogensongelijkheid

De politiek moet iets doen aan de groeiende vermogensongelijkheid?
 
Het is ten hemel schreiend dat de politiek zich nauwelijks iets gelegen laat aan deze situatie. Dus ja, de politiek moet iets doen aan de groeiende vermogensongelijkheid! En even voor de duidelijkheid. Ik gun iedereen zijn twee auto’s, zijn grote huis etc. want je kunt toch maar in een auto rijden of in een kamer zijn!
Lees verder
2 april 2015

Groen, duurzaam en dus gezond

De SP Tilburg vindt het belangrijk dat er voldoende groen in de stad is. Vooral in de binnenstad en in de oude wijken ontbreekt het daar nog wel eens aan. Een groene en schone stad zorgt niet alleen voor een fijne maar ook voor een gezonde leefomgeving. Daar waar mensen op een plezierig wijze samen kunnen leven zal de solidariteit toenemen en zullen mensen zich veiliger voelen en zijn. Iets waar elke Tilburger recht op heeft en waar de SP zich stevig voor wil inzetten.

Lees verder
3 maart 2015

Even voorstellen

Ik ben Helma Oostelbos, een echte Tilburgse. Ik ben geboren in het Smidspad, in die tijd de tweede Heuvelstraat van Tilburg oftewel de straat met de 42 winkels. Ik ben 49 jaar en al 32 jaar samen met Richard. Wij hebben drie kinderen van 19, 17 en 14 jaar.
Lees verder
16 februari 2015

Stadswinkels in de wijken

In 2015 zullen dankzij de SP in Udenhout, Berkel-Enschot, de Reeshof en in Noord nieuwe stadswinkels geopend worden. Hiermee wordt voldaan aan de wens van de SP om de gemeente dichter naar de bewoners in de wijken te brengen. Hierdoor kunnen zij vanaf nu dicht bij huis gebruik maken van de diensten van de gemeente Tilburg.

Lees verder
14 februari 2015

SP Campagne in Stadsbos Tilburg

Op 28 februari organiseert de SP Brabant een campagnebijeenkomst in het stadsbos van Tilburg.

Lees verder
20 november 2014

Meelopen hennepruimdag

Binnenkort ga ik een dagje meelopen met het hennepteam Hart van Brabant. Hierover later meer....

Lees verder
11 juli 2014

#MeerMarok – Fráncy van Iersel (SP)

Fráncy van Iersel (SP): Vrijheid en gelijkheid zijn de waarden die ‘Wij, burgers van Nederland’ het vaakst noemen als er een aanhef voor de grondwet verzonnen moet worden.

Lees verder
4 juli 2014

Eigen risico onhoudbare bedreiging voor volksgezondheid

03-07-2014 • ‘Ik haal voor dit jaar geen hartmedicatie meer. Ik ben mij ervan bewust dat dit tot de dood kan leiden, maar dan heb ik tenminste rust’. Dit is één van de meer dan 2000 persoonlijke verhalen die mensen hebben achtergelaten bij het meldpunt over het eigen risico. SP-Kamerlid Henk van Gerven is ontdaan door alle reacties: ‘De werkelijkheid voor veel mensen is bikkelhard. Het eigen risico dwingt hen niet alleen in de financiële problemen maar zorgt ook voor grote gezondheidsrisico’s doordat mensen broodnodige zorg uitstellen of zelfs helemaal niet meer naar een dokter gaan. Daarom stel ik vast dat het almaar stijgende eigen risico een gevaar is geworden voor de volksgezondheid. Dan is er maar één oplossing: schaf het eigen risico af!’

Lees verder

Pagina's

U bent hier