h

Fractie

30 januari 2017

Speech nieuwjaarsreceptie

Welkom.

De campagne in verkiezingstijd is losgebarsten. Via de media worden we op de hoogte gehouden.
Gisteren werd bekend dat de SP zich houdt aan 65 blijft 65 en dat is goed nieuws, de SP heeft een goed verkiezingsprogramma neergezet. Toch wil ik het niet over het verkiezingsprogramma hebben.

Lees verder
29 juni 2016

Na Brexit ook Nexit?

De Britten hebben zich uitgesproken. Een meerderheid van de Britten wil uit Europa stappen. Moet Nederland ook zo’n referendum houden? Dat is een vraag die we de afgelopen week vaker horen. Deze vraag gaat helaas voorbij aan het benoemen van problemen. Een referendum zou direct doorschieten naar een oplossing. Een oplossing, maar voor welke problemen? En zijn er geen andere, betere oplossingen voor de problemen die er echt wel zijn? 

Lees verder
21 januari 2016

Gastvrij? Hoezo gastvrij?

De SP laat niemand in de kou staan!

De laatste maanden gaat het er steeds vaker over dat we in Nederland wel of niet gastvrij zouden moeten zijn. Ik associeerde de term gasten eigenlijk altijd met hotels of restaurants of natuurlijk het thuis gasten ontvangen, al noem ik dat meestal bezoek. Gast zijn of gasten ontvangen is gezellig, leuk en de moeite die gedaan wordt om het de gasten naar de zin te maken noem ik dan gastvrijheid.

Lees verder
4 oktober 2015

Tilburgs SP-raadslid Mandemaker over vrijhandelsverdrag TTIP

Op 24 september jl. was SP-raadslid Henri Mandemaker spreker over TTIP bij het Hartslagcafe in een vol Paradox. Samen met econoom Koen Berden (EUR en Ecorys) en jurist Anne Meuwisse (TiU) ging hij in debat over dit vrijhandelsverdrag waarover momenteel door de Europese Unie en de VS wordt onderhandeld.

Lees verder
2 oktober 2015

Winkels in Stadskantoor 1; Bouwen voor leegstand of Aanjager voor de economie.

Afgelopen maand is er veel te doen geweest omtrent de plannen met de stadskantoren in de binnenstad. Stadskantoor 1 wordt gerenoveerd en krijgt winkels in de plint van het gebouw. Stadskantoor 2 wordt het gebouw waar de stadswinkel in wordt gevestigd in plaats van de bibliotheek en Stadskantoor 3 wordt afgebroken om plaats te maken voor het gebouw waarin de Primark wordt gevestigd. De reden voor deze ingrijpende maatregelen is in de eerste plaats dat Stadskantoor 1 niet meer voldoet voor de vele mensen die erin werken. 

Lees verder
9 juni 2015

Column raadsvergadering Perspectief nota

Zware tijden breken, aan en het wordt zomer. We moeten een stapje terug doen en vooruit kijken. Het college maakt teveel plannen en staat stil. Als u nu een buitenstaander bent dan vraagt u zich waarschijnlijk af waar dit in hemelsnaam over gaat? Is dit een wedstrijdje tegenstellingen formuleren of vergelijkingen nog eens een keer opnieuw vergelijken?

Lees verder
4 mei 2015

De groeiende vermogensongelijkheid

De politiek moet iets doen aan de groeiende vermogensongelijkheid?
 
Het is ten hemel schreiend dat de politiek zich nauwelijks iets gelegen laat aan deze situatie. Dus ja, de politiek moet iets doen aan de groeiende vermogensongelijkheid! En even voor de duidelijkheid. Ik gun iedereen zijn twee auto’s, zijn grote huis etc. want je kunt toch maar in een auto rijden of in een kamer zijn!
Lees verder
2 april 2015

Groen, duurzaam en dus gezond

De SP Tilburg vindt het belangrijk dat er voldoende groen in de stad is. Vooral in de binnenstad en in de oude wijken ontbreekt het daar nog wel eens aan. Een groene en schone stad zorgt niet alleen voor een fijne maar ook voor een gezonde leefomgeving. Daar waar mensen op een plezierig wijze samen kunnen leven zal de solidariteit toenemen en zullen mensen zich veiliger voelen en zijn. Iets waar elke Tilburger recht op heeft en waar de SP zich stevig voor wil inzetten.

Lees verder
13 maart 2015

Het draaiend huis draait nu even niet

De Lijst Smolders Tilburg lijkt zich de laatste tijd op te werpen als hoeder van Cultuur in Tilburg. Althans, dat lijkt zo. Een aantal weken geleden maakten zij zich sterk voor het behoud van het festival “Stranger than Paranoia”, dat jaarlijks tijdens de kerst door de Tilburgse saxofonist Paul van Kemenade  wordt georganiseerd. Volgens de LST ging het hier om een stukje kwalitatief hoogwaardige cultuur. Ook toen refereerde de SP al aan het feit dat het hier niet alleen om cultuur ging maar ook om een stuk kunst, en dat de SP blij verrast was dat de LST hier een voorstander van was. Jawel, beste lezer, u leest het goed. De SP stond achter het voorstel van de LST om structureel meer steun te verlenen aan “Stranger than Paranoia”.

Lees verder
3 maart 2015

Even voorstellen

Ik ben Helma Oostelbos, een echte Tilburgse. Ik ben geboren in het Smidspad, in die tijd de tweede Heuvelstraat van Tilburg oftewel de straat met de 42 winkels. Ik ben 49 jaar en al 32 jaar samen met Richard. Wij hebben drie kinderen van 19, 17 en 14 jaar.
Lees verder

Pagina's

U bent hier