h

Stadswinkels in de wijken

16 februari 2015

Stadswinkels in de wijken

In 2015 zullen dankzij de SP in Udenhout, Berkel-Enschot, de Reeshof en in Noord nieuwe stadswinkels geopend worden. Hiermee wordt voldaan aan de wens van de SP om de gemeente dichter naar de bewoners in de wijken te brengen. Hierdoor kunnen zij vanaf nu dicht bij huis gebruik maken van de diensten van de gemeente Tilburg.

Financiën

De SP vindt het belangrijk dat Tilburg een gezond financieel huishoudboekje heeft. Dat er duurzaam geïnvesteerd wordt in zaken die voor de bewoners van belang zijn. Daarom neemt de SP, in tegenstelling tot enkele andere grote partijen, zoals de VVD, ook actief deel aan de auditcommissie. De auditcommissie houdt namens de raad onder andere toezicht op de jaarverslaglegging en de (financiële) procedures in de gemeente. Ook wil de SP goed oog houden voor de risico’s die op ons af komen, zoals de grote veranderingen in de jeugdzorg, WMO en de werkgelegenheid voor gehandicapten waarvoor de gemeente in 2015 verantwoordelijk wordt. Hiervoor is een reserve van 10 miljoen euro gemaakt. De financiën zijn momenteel op orde en Tilburg heeft een sluitende meerjarenbegroting.

OZB

Het is niet nodig geweest om de OZB naar het maximaal mogelijke niveau te verhogen. Hierdoor blijft Tilburg qua woonlasten de goedkoopste grote gemeente. Mocht het nodig zijn om de OZB te verhogen om de lasten voor de meest kwetsbare bewoners van Tilburg te verlichten, dan blijft dat voor de SP de komende jaren een optie.

MKB

De kleine en middelgrote bedrijven zijn voor de SP de motor van de economie in Tilburg. Voor de kleine bedrijven heeft de SP voor elkaar gekregen dat de precariobelasting tot € 40,- niet meer geïnd wordt en dat in plaats daarvan grotere bedrijven een kleine verhoging krijgen.

Grondexploitatie

Voor de grondopbrengsten wordt voor de komende jaren gerekend met 0% opbrengststijging. Hierdoor rekent de gemeente zich niet onterecht rijk en worden de financiële risico’s beperkt.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier