h

Blog

30 januari 2017

Speech nieuwjaarsreceptie

Welkom.

De campagne in verkiezingstijd is losgebarsten. Via de media worden we op de hoogte gehouden.
Gisteren werd bekend dat de SP zich houdt aan 65 blijft 65 en dat is goed nieuws, de SP heeft een goed verkiezingsprogramma neergezet. Toch wil ik het niet over het verkiezingsprogramma hebben.

Lees verder
27 januari 2017

Wijkbezoek vogeltjesbuurt

Zaterdag 21 januari 2017 om 10.30 uur verzamelden Gerrit, Jannie, Kees, Miguel, Nicole, Bart en ondergetekende ons op het SP-kantoor aan de Piushaven. Francy zou zich iets later op de Broekhovenseweg bij ons voegen.
Lees verder
29 juni 2016

Na Brexit ook Nexit?

De Britten hebben zich uitgesproken. Een meerderheid van de Britten wil uit Europa stappen. Moet Nederland ook zo’n referendum houden? Dat is een vraag die we de afgelopen week vaker horen. Deze vraag gaat helaas voorbij aan het benoemen van problemen. Een referendum zou direct doorschieten naar een oplossing. Een oplossing, maar voor welke problemen? En zijn er geen andere, betere oplossingen voor de problemen die er echt wel zijn? 

Lees verder
21 januari 2016

Gastvrij? Hoezo gastvrij?

De SP laat niemand in de kou staan!

De laatste maanden gaat het er steeds vaker over dat we in Nederland wel of niet gastvrij zouden moeten zijn. Ik associeerde de term gasten eigenlijk altijd met hotels of restaurants of natuurlijk het thuis gasten ontvangen, al noem ik dat meestal bezoek. Gast zijn of gasten ontvangen is gezellig, leuk en de moeite die gedaan wordt om het de gasten naar de zin te maken noem ik dan gastvrijheid.

Lees verder
21 december 2015

I want you!

Door: Silvie van den Brand

Zondag, vroeg in de middag, januari 2014. Zo’n grijze, saaie dag zonder plannen. Mijn zus en ik vervelen ons en ik pak de agenda van het regionaal dagblad erbij. “Hé! Vanmiddag om 15.00 uur is de nieuwjaarsborrel van de SP”, roep ik. Mijn zus kijkt me aan of ze het in Keulen hoort donderen. “Wat hebben wij daar nou weer te zoeken?” is haar repliek. Het argument dat we al jaren SP-lid zijn, maar nog nooit onze neus hebben laten zien, komt niet binnen. Pas als ik uiteindelijk over gratis bier begin, gaat ze met enige tegenzin overstag. “Maar eh, niet te lang hè, enne als het niks is zijn we zo weg”, is haar voorwaarde.

Lees verder
4 oktober 2015

Tilburgs SP-raadslid Mandemaker over vrijhandelsverdrag TTIP

Op 24 september jl. was SP-raadslid Henri Mandemaker spreker over TTIP bij het Hartslagcafe in een vol Paradox. Samen met econoom Koen Berden (EUR en Ecorys) en jurist Anne Meuwisse (TiU) ging hij in debat over dit vrijhandelsverdrag waarover momenteel door de Europese Unie en de VS wordt onderhandeld.

Lees verder
2 oktober 2015

Winkels in Stadskantoor 1; Bouwen voor leegstand of Aanjager voor de economie.

Afgelopen maand is er veel te doen geweest omtrent de plannen met de stadskantoren in de binnenstad. Stadskantoor 1 wordt gerenoveerd en krijgt winkels in de plint van het gebouw. Stadskantoor 2 wordt het gebouw waar de stadswinkel in wordt gevestigd in plaats van de bibliotheek en Stadskantoor 3 wordt afgebroken om plaats te maken voor het gebouw waarin de Primark wordt gevestigd. De reden voor deze ingrijpende maatregelen is in de eerste plaats dat Stadskantoor 1 niet meer voldoet voor de vele mensen die erin werken. 

Lees verder
9 juni 2015

Column raadsvergadering Perspectief nota

Zware tijden breken, aan en het wordt zomer. We moeten een stapje terug doen en vooruit kijken. Het college maakt teveel plannen en staat stil. Als u nu een buitenstaander bent dan vraagt u zich waarschijnlijk af waar dit in hemelsnaam over gaat? Is dit een wedstrijdje tegenstellingen formuleren of vergelijkingen nog eens een keer opnieuw vergelijken?

Lees verder
4 mei 2015

De groeiende vermogensongelijkheid

De politiek moet iets doen aan de groeiende vermogensongelijkheid?
 
Het is ten hemel schreiend dat de politiek zich nauwelijks iets gelegen laat aan deze situatie. Dus ja, de politiek moet iets doen aan de groeiende vermogensongelijkheid! En even voor de duidelijkheid. Ik gun iedereen zijn twee auto’s, zijn grote huis etc. want je kunt toch maar in een auto rijden of in een kamer zijn!
Lees verder
2 april 2015

Groen, duurzaam en dus gezond

De SP Tilburg vindt het belangrijk dat er voldoende groen in de stad is. Vooral in de binnenstad en in de oude wijken ontbreekt het daar nog wel eens aan. Een groene en schone stad zorgt niet alleen voor een fijne maar ook voor een gezonde leefomgeving. Daar waar mensen op een plezierig wijze samen kunnen leven zal de solidariteit toenemen en zullen mensen zich veiliger voelen en zijn. Iets waar elke Tilburger recht op heeft en waar de SP zich stevig voor wil inzetten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier