h

Wijkbezoek vogeltjesbuurt

27 januari 2017

Wijkbezoek vogeltjesbuurt

Zaterdag 21 januari 2017 om 10.30 uur verzamelden Gerrit, Jannie, Kees, Miguel, Nicole, Bart en ondergetekende ons op het SP-kantoor aan de Piushaven. Francy zou zich iets later op de Broekhovenseweg bij ons voegen.

Voordat we de Vogeltjesbuurt indoken, hebben we even kort een paln van aanpak voorbereid. Het leek ons niet zo’n sympathiek idee om overal aan te bellen en mensen met deze kou voor ons de deur te laten openen. Daarom besloten we in een groepje te gaan flyeren, lekker opvallend in onze rode SP-kleding.

We kozen voor de Zorgfondsflyers, die we bij mensen in de brievenbus zouden steken en sporadisch aan mensen op straat uit zouden delen. Het zonnetje deed die ochtend ook enthousiast mee en ondanks de kou werd het een zeer prettige wandeling. We waren aangenaam verrast over het feit Zorgfondsposters voor enkele ramen van huizen tegen te komen. In deze volksbuurt leeft dit thema dus net zo zeer.

Ook de reacties van de mensen op straat waren over het algemeen positief en vriendelijk. Een groep allochtone jongens accepteerde onze flyer wel, maar met de kanttekening dat ze waarschijnlijk toch op DENK gingen stemmen, Na een kort gesprekje waren ze nog niet overtuigd, maar een van de jongens vond de SP op zich wel okay.

Een andere toffe reacite kwam van een meneer die net zijn boodschappen aan het uitladen was. En of hij voor een ander zorgstelsel was!!! Het was toch gewoon een schande hoe het nu in Nederland ging. Hij wilde dus ook met plezier een folder van ons aannemen. Toen hij las dat al 200.000 mensen onze actie steunden, voegde hij eraan toe: “En vanaf vandaag 200.001!”

En kleine twee uurtjes later waren we weer terug op ons thuishonk. Met rode wangetjes van de kou, maar met een warm gevoel keken we unaniem op deze dag terug. Dus hou de website en de Piuspost in de gaten en zorg dat je er de volgende keer ok bij bent.

Silvie van den Brand

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier