h

Raadsfracties willen niet bezuinigen op eigen middelen

14 oktober 2010

Raadsfracties willen niet bezuinigen op eigen middelen

De SP-fractie in de Tilburgse gemeenteraad heeft voorgesteld om de jaarlijkse vergoeding die fracties ontvangen als tegemoetkoming in de kosten van hun werkzaamheden met 20 procent te verlagen. 'De SP vindt dat raadsfracties zich juist in tijden van crisis en bezuinigingen solidair moeten tonen met de mensen die zij vertegenwoordigt en ook in eigen vlees moet willen snijden' aldus SP fractievoorzitter Veerle Slegers.

Fracties ontvangen in Tilburg jaarlijks €5.265,- en nog eens €1.215,- per raadslid. Deze vergoeding wordt gebruikt om de kosten te dekken van bijvoorbeeld automatisering, fractiewebsite, kantoorbenodigdheden en telefoon. Ook reiskosten, vergaderkosten en representatie worden ermee betaald.

'Het coalitie-akkoord van PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks bevat bezuinigingen van €2.459.000 op dienstverlening aan burgers, €3.503.000 op zorg en welzijn, €1.793.000 op onderwijs en €1.896.000 op cultuur, om maar wat te noemen,' zegt SP-fractievoorzitter Veerle Slegers: 'Als je Tilburgers gaat verplichten zoveel in te leveren, moet je zelf het goede voorbeeld geven.' Alleen de TVP was het met de SP eens. De overige partijen vonden dat zij de fractievergoeding hard nodig hadden. De mening van de SP dat andere Tilburgers hetzelfde argument zullen gebruiken werd niet gedeeld. 'De SP zal het komend jaar wél de daad bij het woord voegen en 20 procent van haar fractievergoeding besteden aan ondersteuning van kwetsbare Tilburgers,' aldus Slegers.

U bent hier