h

De stadslandbouw dagen

6 juni 2015

De stadslandbouw dagen

De Groene Tomaat heeft donderdag deelgenomen aan de Dag van de stadslandbouw omdat de SP graag een kleinschaligere landbouw ziet met meer oog voor natuur, eerlijkere prijzen voor boeren en meer groen in en om de stad (lees meer: https://noord-brabant.sp.nl/dossier/landbouw-in-brabant). Wist je dat er iedere minuut zo’n 30 voetbalvelden aan vruchtbare grond verloren gaan, terwijl de vorming van  1 cm bodem tussen de 100 en 200 jaar kost? En dat door het structurele gebruik van bepaalde combinaties van bestrijdingsmiddelen in de landbouw, zelfs in kleine hoeveelheden, al grote schade op kunnen leveren voor natuur?

Foto: SP

Het mooie van stadslandbouw is dat iedereen groenten, kruiden en fruit kan telen op het balkon, binnenshuis, in je tuin of via een buurtproject zoals Stadstuinderij Piushaven, Stadsbakens Tilburg of Stadshoeve de Tuin. Scheelt ook in de portemonnee als je de plantjes zelf opkweekt, bijvoorbeeld via zadenruil (http://www.denationaleproeftuin.nl/proeftuin/default.asp). Wil je meer weten over stadlandbouw en hoe je dit op een duurzame manier toe kan passen? In heel Nederland is er veel te zien op het gebied van lokale stadslandbouw initiatieven op zaterdag 6 juni, een overzicht vind je hier: http://www.dagvandestadslandbouw.nl/publieksdag/index.php
 
Graag sluiten we af met de woorden van Pam Warhurst, stadslanbouw pionier: Geloof in de kracht van kleine acties, en gewoon doen! 

Reactie toevoegen

U bent hier