h

SP pleit voor Convenant over Tilburgerschap

21 april 2005

SP pleit voor Convenant over Tilburgerschap

Bij het vaststellen van het nieuwe beleid inzake integratie en participatie zal de SP fractie pleiten voor een zogenaamd ‘Convenant over Tilburgerschap’. Daarin staan de uitgangspunten voor een ongedeelde stad waarin álle Tilburgers kunnen samenleven in plaats van naast elkaar leven. Het convenant zou moeten gelden voor alle scholen, bedrijven en instellingen in de stad die daaraan op hun eigen manier – maar wel concreet en niet vrijblijvend – hun invulling geven.

Naast een aantal specifieke moties en amendementen zal de SP fractie op maandag 25 april bij het debat over het integratiebeleid pleiten voor het aannemen van zo’n convenant. Zonder de pretentie dat dit een wondermiddel is, maar wél om het beleid zo breed mogelijk te maken en te grondvesten op duidelijke uitgangspunten en actiepunten.

Het convenant zou ondertekend moeten worden door alle scholen, bedrijven, instellingen, verenigingen en organisaties in Tilburg. Ook het gemeentebestuur krijgt in dat convenant een eigen verantwoordelijkheid, met name om de voorwaarden te scheppen en de regels te handhaven.

In de link hieronder vind je het Convenant over Tilburgerschap zoals dat door de SP fractie op 25 april zal worden voorgesteld.

Convenant over Tilburgerschap

U bent hier