h

Optocht van de Lege Portemonnee trekt veel bekijks

15 oktober 2005

Optocht van de Lege Portemonnee trekt veel bekijks

Op zaterdagmiddag 15 oktober trok een bonte stoet door het centrum van Tilburg. De Optocht van de Lege Portemonnee klaagde de armoede in Tilburg en Nederland aan. De tocht eindigde bij het stadhuis waar aan wethouder Mevis van sociale zaken een petitie werd overhandigd. Maandag is de internationale dag tegen de armoede.

Op de Heuvel verzamelden zich onder een mooie herfstzon een kleine dertigtal mensen rond de trommels van Djembezie. Hun toch was minder zonnig: de Optoch van de Lege Portemonnee vroeg aandacht voor de toenemende armoede in Tilburg: 6.500 Tilburgers zijn werkeloos, 26.000 Tilburgers moeten rondkomen van een AOW’tje, vaak zonder degelijk aanvullend pensioen, en ruim 14.000 Tilburgs zijn afhankelijk van een WAO-uitkering. “Met name deze groep mensen heeft steeds meer te lijden onder de afbraakmaatregelen van het kabinet”, aldus SP’er Paul Huijgen die het publiek toesprak.

De toch trok langs de McDonalds waar onder alle demonstranten één portie friet werd gedeeld. Op de markt waren vijf bananen ter beschikking en in de Heuvelstraat werden drie Febo-kroketten in tien stukjes geknipt.

Om vijf uur werd een petitie aangeboden aan de wethouder, waarin hij werd opgeroepen de zorgen van de Optocht van de Lege Portemonnee over te brengen op het kabinet. Ook vroegen de actievoerders om in Tilburg al het mogelijk te doen om mensen die het door Balkenende steeds moeilijker krijgen te blijven ondersteunen.

Djembezie opent de manifestatie op de Heuvel Op weg naar de McDonalds Door de Heuvelstraat Gedenksteen bij de Sociale Dienst wordt onthuld Petitie wordt aangeboden aan wethouder Mevis

Luister naar de reportage (Webradio Tomaat)

U bent hier