h

Armoede en Werkloosheid

23 november 2018

SP strijd voor de bestaanszekerheid van alle Tilburgers

Foto: Mathijs Strijards

Op 8 november jl. werd in de gemeenteraad van Tilburg de begroting behandeld. Een begroting die voor de komende 2 jaar sluitend is gemaakt met incidenteel geld, daarna dreigt er echter een tekort van 20 miljoen euro op het gebied van armoedebestrijding, de jeugdhulp en de zorg, en daarmee bezuinigingen op al deze terreinen.

Lees verder
1 februari 2016

Het sprookjeskapitalisme!

Kopen, kopen, lenen, lenen, betalen, betalen. Koop dat huis, koop die auto, liefst twee, staat mooi op de oprijlaan. Kopen, kopen, lenen, lenen, betalen, betalen!

Lees verder
4 november 2015

Vragen over arbeidsverdringing in Tilburg

SP-raadslid Fráncy van Iersel heeft, namens de Tilburgse fractie van de SP, vragen gesteld aan de wethouder over een geval van arbeidsverdringing.

Lees verder
19 oktober 2015

In de rij voor de voedselbank op wereldarmoededag

Afgelopen zaterdag was het de  internationale dag van de armoede. Ook in eerste wereld land als Nederland hebben we hiermee te maken. Kinderen die zonder ontbijt naar school gaan, mensen die niet rond komen van hun loon en in de schulden raken, ouderen die geen geld hebben voor goede zorg.

filmpje van de actie (gemaakt door een van onze leden)

Lees verder
30 september 2015

Dankzij de SP meer geld voor armoedebeleid

De overtuiging heerst dat mensen zichzelf uit de armoede moeten helpen. Maar er is een maar…schaarste! (Loesje: ‘Aan het eind van m’n geld, houd ik altijd een stuk maand over.)

De uitspraak van Rutte in 2014 ‘er is géén armoede in Nederland’ terwijl in hetzelfde jaar bijna één op de tien huishoudens kans loopt op armoede of daar al in terecht is gekomen.
Lees verder
25 september 2015

SP steunt de Mars van de Lege Portemonnees

17 oktober 2015 - Internationale Dag van de Armoede

Mensen mijden zorg, omdat zij de eigen bijdrage niet kunnen betalen, of raken hun woning kwijt omdat ze de rekeningen niet kunnen betalen en in de schulden raken. Het aantal daklozen was in 2013 al 27.000. Alleen al in Tilburg leven 12.514 huishoudens (11,9 procent van alle huishoudens) van een minimuminkomen.

Lees verder
5 juli 2015

SP kiest voor een ruimhartig armoedebeleid zodat zoveel mogelijk mensen in Tilburg mee kunnen doen!

Tilburg heeft een goed en stevig armoedebeleid maar armoede is echter nog steeds aanwezig! De actualisatie discussienota Armoede werd op 29 juni 2015 aan de commissie sociale stijging voorgelegd. Voorafgaand zijn de woordvoerders armoede in gesprek gegaan met ervaringsdeskundigen, organisaties en hulpverleners om te horen wat er in de gemeente Tilburg leeft. Met als doel: welke maatregelen zijn er nodig om armoede in Tilburg te bestrijden. Wat kunnen we doen om alle Tilburgse kinderen deel te laten nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten?

Lees verder
2 juni 2015

Meepraten over armoede (15 juni in De Spijkerbeemden)

Hebt u ideeën over armoedebestrijding? Kent u mensen die te maken hebben met armoedeproblemen of bent u zelf ervaringsdeskundige? Kom dan op maandag 15 juni naar wijkcentrum De Spijkerbeemden aan de Don Sartostraat 4. U kunt dan in gesprek met leden van de raadscommissie Sociale Stijging over het nieuwe Uitvoeringsprogramma Armoede.

Lees verder
2 april 2015

Op pad met Francy van Iersel (SP)

Lees verder
2 april 2015

UvT-studenten lanceren crowdfunding actie voor (Brood)pater Poels

Verschillende studenten van de Universiteit van Tilburg zijn een crowdfunding actie begonnen voor pater Poels, de man die al tientallen jaren voedsel geeft aan de allerarmste en de bijnaam “de Broodpater” heeft gekregen. Door de voortdurende bureaucratisering van de zorg voor de allerarmste wordt de pater steeds meer in het nauw gedreven en kan hij zijn werk steeds moeilijker doen. De studenten van de universiteit van Tilburg besloten dat dit moet stoppen en hebben nu een project opgestart om 10.000 euro op te halen voor pater Poels, zodat hij zijn goede werk kan blijven doen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier