h

Het sprookjeskapitalisme!

1 februari 2016

Het sprookjeskapitalisme!

Kopen, kopen, lenen, lenen, betalen, betalen. Koop dat huis, koop die auto, liefst twee, staat mooi op de oprijlaan. Kopen, kopen, lenen, lenen, betalen, betalen!

Dan slaat plots het noodlot toe, het sprookje wordt een thriller.

Je wordt ziek, verliest je baan, een scheiding...het kan iedereen overeenkomen. De gevolgen zijn dramatisch, je huis onder water, hypotheek of huur niet kunnen betalen.

Deurwaarder belt aan, het incassobureau belt dagelijks. De harde realiteit, het kan immers iedereen overkomen.

Niet alleen daklozen staan in de rij bij Poels maar ook de nieuwe armen. Gerrit Poels helpt iedereen die het nodig heeft, belangeloos, eigengereid, wars van regels en protocollen. Niet opgeslokt binnen het grote geheel, Pater Poels staat voor 'uniek'!!! Deelt zijn broden uit aan degene(n) die het vragen maar ook aan degene(n) die het niet vragen, die zich in de anonimiteit begeven. Een grote groep Tilburgers heeft de hulp nodig van Poels.

Zoals hij zelf zegt: 'er zijn mensen met onoplosbare problemen en die moeten we toch helpen. Als je aanvaardt dat niet alles op te lossen is, dan lost dat al heel wat op.

In 2001 werd Gerrit Poels tijdens het tv programma 'Kruispunt' tot Nederlandse held van NU uitgeroepen. Hij werd door de KRO voorzitter Slangen een heilige van deze tijd genoemd, die anderen inspireert.

In maart 2010 kreeg Poels in Amsterdam een gouden zebra omdat hij zich sinds 1968 inzet voor de minderbedeelden.

Poels wil geen standbeeld, hij wil dat zijn levenswerk wordt voortgezet. Wat is er mooier dan dat we als gemeente Tilburg ervoor kunnen zorgen dat het levenswerk van Gerrit Poels kan worden voortgezet! Een Poelshuis.

Daarom dient de SP samen met andere partijen de motie actueel in.

Tot slot hoopt de SP dat het Rijk inziet dat de grens is bereikt en niet meer snijdt in budgetten die bestemd zijn voor mensen in onze samenleving die onze hulp echt keihard nodig hebben.

Fráncy van Iersel

SP Tilburg

01-02-16

De motie actueel: klik hier (pdf)

Reactie toevoegen

U bent hier