h

Campagne CDA en PvdA over rug van armen

3 februari 2006

Campagne CDA en PvdA over rug van armen

PvdA en CDA beginnen over de rug van armen in Tilburg een verkiezingscampagne te voeren. "Schaamteloos en hypocriet", reageerde de SP fractie. "Alsof niet juist PvdA en CDA in dit college én landelijk verantwoordelijk zijn voor de armoede die ze nu plotseling ontdekken". Lees de open brief hierover.

Open brief aan CDA en PvdA

Beste mensen,

Wordt dit de manier waarop de collegepartijen over de rug van armen in Tilburg campagne gaan voeren? Uw schriftelijke vragen over afsluitingen en de open brief als reactie daarop zijn beide schaamteloos.

Meer dan tienduizend Tilburgers kunnen al heel lang de eindjes niet meer aan elkaar knopen, en dat ligt zowel aan ‘Den Haag’ als aan Tilburg. U zou er goed aan doen de hand eens in eigen boezem te steken. Het aantal armen in Tilburg stijgt met de week en het college waar u beiden aan deelneemt staat erbij en kijkt ernaar. Uw beider partijen schafte in Tilburg de subjectsubsidie voor ouderen af. Uw beider partijen waren in november nog grote tegenstander van een extraatje voor armen in Tilburg. Pas toen de verkiezingen in de buurt kwamen kwam u over de brug met 90 eurootjes als eindjaarsuitkering. En zowel PvdA als CDA zijn verantwoordelijk voor de privatisering van de energiebedrijven waar de burgers nu de rekening voor gepresenteerd krijgen. Zowel CDA als PvdA zijn er in Tilburg voor verantwoordelijk dat er nu mínder betaalbare huurwoningen zijn dan vier jaar geleden. Beide partijen zaten in het college toen de afgelopen vijf jaar het aantal werklozen in Tilburg steeg van 5.615 tot 8.899. Noch het CDA, noch de PvdA waren er voor dat de gemeente namens Tilburgers met de zorgverzekeraars zou onderhandelen over een betere en goedkopere zorgverzekering voor álle Tilburgers, en ook daarvoor krijgen burgers nu de rekening gepresenteerd.

Zeker, een hoop rottigheid komt uit Den Haag: van Balkende I en II, maar ook nog steeds als gevolg van het sloopbeleid van Paars. Uw beider partijen zijn verantwoordelijk voor jarenlang landelijk en gemeentelijk bestuur. Elkaar nu de tent uitvechten over de gevolgen van uw eigen beleid is schaamteloos en ongeloofwaardig. Zeker, bij verkiezingen moeten we naar de toekomst kijken, naar wat u van plan zegt te zijn voor de komende vier jaar. Maar het moet wel geloofwaardig blijven. Burgers hebben hun buik vol van politici die in verkiezingstijd mooie praatjes hebben en gouden bergen beloven, terwijl ze heel goed weten dat u verantwoordelijk bent voor de armoede waar de burgers die u nu omhelst in moeten leven. Sorry zeggen helpt daar niet tegen, maar zelfs dát krijgen CDA en PvdA blijkbaar niet over de lippen.

Een verkiezingscampagne waarin dit soort onwaarachtige taferelen een hoofdrol gaan spelen is zo huichelachtig als de politiek zelf. Wees eerlijk, neem verantwoordelijkheid voor wat u de afgelopen tientallen jaren in Tilburg heeft gedaan en voor de gevolgen daarvan. Met een campagne zoals die nu vorm dreigt te krijgen zet u uzelf én de Tilburgers buiten spel.

De groeten,
Namens de SP fractie,

Johan van den Hout

Reageer op het weblog

U bent hier