h

Dinsdagavond Agnes Kant in Tilburg

20 februari 2006

Dinsdagavond Agnes Kant in Tilburg

SP Tweede-Kamerlid Agnes Kant zal morgenavond een Politiek Café van de SP leiden. De avond begint om 20.00 uur in cafë De Beurs aan de Heuvelring.

Agnes zal enkele gasten interviewen, waaronder een gesprek met Karin Bruers over het project “1000 benkses”. Twee van de initiatiefnemers van de Hall of Fame (Max & Bob) zullen door Kant worden bevraagd over hun project, hun drijfveren, tegenslagen en succesen. Ook zal Agnes Kant de Tilburgse SP lijsttrekker Johan van den Hout interviewen over de nieuwe zorgwet WMO en de gevolgen voor Tilburgse ouderen, chroninsch zieken en gehandicapten en de gevolgen op het welzijnsbeleid van de gemeente.

Bart van de Camp, raadslid voor de SP in Tilburg, zal toelichting geven op een intiaitief dat de SP na de hectiek van de verkiezingen zal indienen over het bouwen van woonvormen voor gehandicapten in Tilburg. “Sommige wijken van Tilburg zijn ‘op slot’ voor gehandicapten, hun woonvormen staan typisch in de sociaal zwakkere wijken van onze stad. Bovendien is er sprake van een zwalkend beleid: niet alle gehandicapten kunnen – zoals nu nog te vaak gebeurd – zonder meer in een eengezinswoning geplaatst worden met de verwachting dat zij zich verder wel redden. Gehandicapten moeten zoveel mogelijk integreren in de samenleving, maar we moeten daarbij niet doorschieten en vergeten dat zij ook nog recht hebben op verzorging en bescherming”, aldus Van de Camp.

Er is muziek van Michaël Breukers en Zjef Naaijkens zal een gesproken column verzorgen.

Agnes Kant, van de Kamer naar de Beurs...

U bent hier