h

Buskruit!

13 mei 2016

Wat wilt u SP-partijvoorzitter Ron Meyer vragen?

Op maandag 23 mei is de landelijke SP-partijvoorzitter Ron Meyer te gast bij de 37ste editie van Politiek Café Buskruit! Hij zal daarbij geïnterviewd worden door senator Tiny Kox, de fractievoorzitter van de SP in de Eerste Kamer, en u mag daarbij ook als publiek aan Ron Meyer vragen stellen. Zoals gebruikelijk heeft Buskruit! daarnaast een gevarieerd programma, met  muziek, een columnist en wordt er ook aan andere onderwerpen aandacht besteed. Meer informatie over Buskruit! kunt u vinden op www.buskruit.org.

Politiek Café Buskruit! wordt gehouden van 20.15 tot 22.00 uur in Kim’s Kroeg, PiuSPlein 61 in Tilburg.  Inloop vanaf 20.00 uur. Vindt u het ook leuk om hierbij te zijn, dan bent u van harte welkom. Toegang is gratis.

Lees verder
11 maart 2016

Debateer mee over het Oekraïne-referendum in Politiek Café Buskruit!

Maandagavond 21 maart vanaf 20.00 uur in Kim’s Kroeg

"Haar stem is tegelijkertijd krachtig en breekbaar, sensueel en dwingend" (New Folk Sounds).

Zomaar één van de citaten die we over zangeres Liseth Horsten kunnen vermelden. Zij is op maandagavond 21 maart te gast in alweer de 36ste editie van Politiek Café Buskruit! Daarnaast is het Oekraïne-referendum onderwerp van gesprek, waarbij het één en ander vanuit diverse standpunten wordt belicht. Zo zal Erik Meijer door de onpartijdige presentator Kevin Hordijk stevig aan de tand gevoeld worden waarom de SP tegen het associatieverdrag met de Oekraïne is.

Lees verder
1 september 2015

Kandidaat SP-voorzitter komt 14 september naar Tilburg

Sharon Gesthuizen te gast in Politiek Café Buskruit!

Op maandag 14 september is Tweede Kamerlid en kandidaat-SP-voorzitter Sharon Gesthuizen te gast bij de 35ste editie van Politiek Café Buskruit! De SP staat namelijk voor een spannende verkiezingsstrijd. Na 27 jaar stopt partij-icoon Jan Marijnissen als voorzitter van de SP. Wie zijn opvolger wordt, wordt bepaald tijdens het partijcongres op 28 november. Voor de opvolging hebben Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen en FNV-man Ron Meyer zich kandidaat gesteld. Ron Meyer is echter helaas verhinderd. Lees verder
19 mei 2015

Heeft ING topman genoeg moed om langs te komen bij Politiek Café Buskruit! op 20 mei a.s.?

Foto: SP
‘Bonuscultuur’, Ingrid Oonincx en vluchtelingen'

De afgelopen tijd was de ‘bonuscultuur’ bij financiële instellingen weer volop in het nieuws. Eerst het bestuur van ABN-AMRO dat haar bonus in het zicht van de beursgang wilde innen, ondanks de bezuinigingen en ontslagen bij de bank. En onlangs nog ING-bestuursvoorzitter Ralph Hamers, die verklaarde dat hij het van moed vindt getuigen om een verlaging van zijn bonus met 20% te accepteren. Maar zal ING-topman Ralph Hamers ook de moed hebben om langs te komen bij Politiek Café Buskruit!? Vakbondsbestuuder Fred Polhout van FNV Finance en SP-raadslid Francy Van Iersel komen in ieder geval langs om in Politiek Café Buskruit! om te praten over de ‘bonuscultuur’ bij financiële instellingen en of er wel genoeg is voor iedereen.

Lees verder
11 oktober 2014

Nieuwe editie Politiek Café Buskruit!

Op maandag 20 oktober a.s. vindt de volgende editie van Politiek Café Buskruit! plaats van 20.15 tot 22.00 uur in Café De Plaats (PiuSPlein 61) in Tilburg.  Onderwerpen zijn onder andere het boek ‘Le Capital’ van Piketty in verband met de release van de Nederlandse vertaling op 30 oktober a.s.  De heer David Hollanders van de Universiteit van Tilburg komt praten over dit boek.  En gaan we ook nog zwartepieten in Buskruit!? Muziek is er van Inlakech, een formatie van getalenteerde muzikanten rondom de zangeres en songwriter Nienke Lohuis. Lees verder
30 mei 2014

Zorg jij ook voor Buskruit!??

Het team van het Politiek Café Buskruit! is op zoek naar jou! Want wij als redactie van dit boeiende en inspirerende politiek café van SP Tilburg zoeken mensen die ons redactieteam komen versterken.

Lees verder
20 november 2012

Debat zorg en voedselbank zorgen voor Buskruit!

Op woensdag 21 november is er weer een leuk en gevarieerd programma in Politiek Café Buskruit! Met een boeiend debat tussen SP-raadslid Bart van de Camp en VVD-raadslid Marko van Dalen over de zorgplannen van het kabinet Rutte II.

Lees verder
13 oktober 2011

A.s. zondag gevarieerd programma Politiek Café Buskruit!

Politiek Café Buskruit! heeft a.s. zondag weer een boeiend affiche met een gevarieerd programma met interessante sprekers, een columnist en live muziek. Uit de politiek zijn de vers geïnstalleerde gedeputeerde van de Provinciale Staten Johan van den Hout en oprichter Joost van Huijgevoort van het Democratisch Appèl Tilburg (DaT) te gast. De Nederlands-Afghaanse schrijfster Tahmina Akefi komt vertellen over haar boek ‘Geen van ons keek om’ en dichter Cees van Raak is de gastcolumnist. Live-muziek is er van Tom Wolkers. Lokatie: NK Harmonie (Stationstraat), aanvang 15.00 uur, toegang gratis.

Lees verder
3 oktober 2011

Cees van Raak op 16 oktober in Politiek Café Buskruit!

Dichter Cees van Raak is op zondag 16 oktober de gastcolumnist in Politiek Café Buskruit! Cees van Raak was de afgelopen twee jaar de stadsdichter van Tilburg. Hij is in augustus opgevolgd door Esther Porcelijn, die de afgelopen maand in Buskruit! te gast was. Naar aanleiding van het einde van zijn stadsdichterschap heeft Cees van Raak de afscheidsbundel ‘Ramscheut’ uitgebracht en hij zal hieruit in Buskruit! enkele gedichten voordragen.

Lees verder
21 september 2011

Back to black en terug naar de bossen in Politiek Café Buskruit!

De 20ste editie van Politiek Café Buskruit! van 18 september 2011 stond in het teken van de actie Stop de Stapeling, die op de dag erna in Den Haag zou worden gehouden naar aanleiding van de stapeling van bezuinigingsmaatregelen van de regering die met name de ouderen en gehandicapten hard zullen gaan treffen. “De staatssecretaris en meeste ambtenaren van het ministerie hebben geen idee waar het over gaat. Je moet ze laten zien wat het in de praktijk betekent”. De eerste vrouwelijke stadsdichter van Tilburg Esther Porcelijn was aanwezig om enkele gedichten voor te dragen en Mattanja Joy Bradley speelde live enkele van haar eigen nummers, waaronder het prachtige Wash Me Momma én het nummer Back to Black, als eerbetoon aan de eerder dit jaar te vroeg overleden Amy Winehouse.

Lees verder

Pagina's

U bent hier