h

A.s. zondag gevarieerd programma Politiek Café Buskruit!

13 oktober 2011

A.s. zondag gevarieerd programma Politiek Café Buskruit!

Politiek Café Buskruit! heeft a.s. zondag weer een boeiend affiche met een gevarieerd programma met interessante sprekers, een columnist en live muziek. Uit de politiek zijn de vers geïnstalleerde gedeputeerde van de Provinciale Staten Johan van den Hout en oprichter Joost van Huijgevoort van het Democratisch Appèl Tilburg (DaT) te gast. De Nederlands-Afghaanse schrijfster Tahmina Akefi komt vertellen over haar boek ‘Geen van ons keek om’ en dichter Cees van Raak is de gastcolumnist. Live-muziek is er van Tom Wolkers. Lokatie: NK Harmonie (Stationstraat), aanvang 15.00 uur, toegang gratis.

De Tilburgse SP-er Johan van den Hout is de opvolger van Jules Iding als gedeputeerde in de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Eerder was hij wethouder in Tilburg en daarvoor fractievoorzitter van de SP. Van den Hout komt in Buskruit! vertellen over zijn plannen als gedeputeerde en of hij echt zo rebels is als de PVV heeft beweerd.

Tilburg kent sinds vorige week een nieuwe politieke partij in de gemeenteraad, namelijk het Democratisch Appèl Tilburg (DaT). Joost van Huijgevoort heeft daarvoor de coalitiepartij CDA verlaten en zal in Buskruit! de breuk met het CDA en zijn ambities komen toelichten.

Nederlands-Afghaanse schrijfster Tahmina Akefi heeft een boek geschreven met als titel ‘Geen van ons keek om’. Zij heeft tot haar 12de in Kabul gewoond en is daarna naar Nederland gekomen. Tahmina heeft journalistiek gestudeerd en werkte tot begin 2011 bij het NOS-journaal. In 2009 is zij na 14 jaar terug gekeerd naar de stad van haar herinneringen om reportages te maken. Haar boek gaat over vriendschap in de oorlog. Haar autobiografische roman ligt vanaf 17 oktober in de winkels, maar ze is dus al de dag ervoor te gast in Buskruit!

Dichter Cees van Raak is op zondag 16 oktober de gastcolumnist in Politiek Café Buskruit! Cees van Raak was de afgelopen twee jaar de stadsdichter van Tilburg. Hij is in augustus opgevolgd door Esther Porcelijn, die de afgelopen maand in Buskruit! te gast was. Naar aanleiding van het einde van zijn stadsdichterschap heeft Cees van Raak de afscheidsbundel ‘Ramscheut’ uitgebracht en hij zal hieruit in Buskruit! enkele gedichten voordragen. Live muziek is er van singer-songwriter Tom Wolkers.

Buskruit! is een interessant en inspirerend zondagmiddag-café met diverse items over politiek. Maar dan wel voor een breder publiek dan de gebruikelijke ons-kent-ons-netwerkjes van bestuurlijke en politieke bobo's. Het is een flitsend programma met debatten over actuele plaatselijke en landelijke politieke thema’s. Buskruit! wordt iedere derde zondag van de maand gehouden met uitzondering van de zomermaanden.

Politiek Café Buskruit! wordt op zondag 16 oktober a.s. gehouden van 15.00 tot 16.30 uur in De Harmonie (stationsstraat 26) in Tilburg. Inloop vanaf 14.45 uur. Toegang is gratis. Meer informatie over Buskruit! vindt u op de website www.buskruit.org en kunt u het Politieke Café ook volgen via twitter @cafebuskruit - Tips voor de redactie kunt u sturen naar redactie@buskruit.org.

U bent hier