h

SP initiatiefvoorstel voor kinderparticipatie

17 maart 2006

SP initiatiefvoorstel voor kinderparticipatie

Ze is nog geen 24 uur raadslid en dient nu al haar eerste initiatiefvoorstel in. Marjolein Buijssen wil dat Tilburgse wijken op een concrete manier naar de wensen van kinderen gaan luisteren en betrekt de jongste Tilburgers bij de politiek van kiezen, delen en beslissen.

Kinderparticipatie!In het Initiatiefvoorstel Kinderparticipatie pleit de SP voor het direct via basisscholen en buurthuizen betrekken van kinderen bij de inrichting van hun buurt of wijk. Samen met hun juf, meester of wijkwerker kunnen kinderen een voorstel maken voor bijvoorbeeld een speeltuin, een trapveldje, een games-middag of wát dan ook. In elke wijk kiezen zij vervolgens zélf het beste voorstel en dienen dat in bij de gemeente.

Tijdens een kinderraadsvergadering bespreken zij zelf alle wijkvoorstellen, stellen elkaar kritische vragen en kiezen uiteindelijk voor het winnende project. Dat wordt dan met ‘verrijk-je-wijk-gelden’ uitgevoerd. Alle andere voorstellen blijven natuurlijk staan als inspiratie voor de gemeente en de wijkbesturen.

De SP denkt dat op deze manier gekomen kan worden tot een wijkinrichting die beter is aangepast aan wat kinderen in die omgeving zélf willen. En tegelijkertijd is het voor kinderen spannend om hun plan te verzinnen, te verdedigen en proberen te verwezenlijken.

Het initiatiefvoorstel wordt behandeld in de raadsvergadering van 10 april.

Lees het initiatiefvoorstel

U bent hier