h

Illegale bomensloop Bisschop Zwijssenstraat

28 juni 2006

Illegale bomensloop Bisschop Zwijssenstraat

Eerder deze week zijn de bouwactiviteiten begonnen in de achtertuin van een van de voorste huizen van de Bisschop Zwijssenstraat. Daarbij zijn onder anderen de wortels wortels van 5 tot 10 cm. doorsnee gekapt zijn van een monumentale boom. Stichting Stadsbomen had echter de toezegging van het college dat hier niets zou worden ondernomen zolang hun bezwaarprocedure tegen de bomenkap nog loopt. De SP fractie stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.

De Stichting Stadsbomen heeft tegen de voorgenomen plan voor dit nu nog groene stuk van Tilburg een bezwaarschrift ingediend dat deze maand nog voorkomt. Zij hoefden daarbij geen voorlopige voorziening aan te vragen, omdat er niets tegen deze bomen ondernomen zou worden voordat hun bezwaarschrift zou zijn afgehandeld.

Echter, het doorzagen van de boomwortels is daarmee nogal in strijd. Zo hoef je de bomen niet meer te kappen, die vallen op den duur vanzelf wel om. De SP fractie wil naast opheldering over deze zoveelste misser van het college met betrekking tot bomen in de stad, ook overleg met de wethouder over de status van dit stukje groen. “Overleg in de commissie fysiek, mét daarbij mensen van de Stichting Stadsbomen, is wel het minste dat moet gebeuren voordat verdere ingrepen voor de nieuwbouw van het Factorium dit onmogelijk maken”, aldus SP raadsleden Huijgen en Buijssen in hun schriftelijke vragen aan het college.

U bent hier