h

Vervoersplan Megabios noodzakelijk

24 oktober 2006

Vervoersplan Megabios noodzakelijk

Volgend jaar moet er op Stappegoor een mega-bioscoopcomplex gebouwd en in gebruik genomen worden. Als we er van uitgaan dat deze plannen lukken, hebben we eind 2007 te maken met ruim een half miljoen bezoekers per jaar, omgerekend per dag gemiddeld 1600 mensen, die vooralsnog vooral per auto zullen komen. De SP stelt schriftelijke vragen over het vervoersplan van de Megabios, want vooralsnog bestaat dat vooral uit vrome wensen en voornemens.

SP raadslid Paul Huijgen: “Ik ben er bepaald niet gerust op dat vervoer en parkeren goed geregeld gaat worden. Het College komt in haar persbericht niet verder dan de constateringen dat ‘de bioscoop in haar eigen parkeergelegenheid moet voorzien met minimaal 350 parkeerplaatsen’ en dat ‘Tilburg centraal ligt en goed bereikbaar is in Brabant’.

Euroscoop

Euroscoop verwijst naar een vijftal andere, Belgische vestigingen – maar deze zijn vooral gevestigd aan een trein- en of busstation (Namen, Sint-Niklaas), vlakbij grote wegen (Lanaken, Maasmechelen) of voorzien van vele vaak ondergrondse parkeerplaatsen (Genk). En heel optimistisch maken ze vervolgens melding van de aanwezigheid van 1350 parkeerplaatsen op en rond hun Tilburgse locatie.

Huijgen: “Maar met die parkeerplaats rekent iedereen zich rijk, en dat werkt zo natuurlijk niet! Bij gelijktijdige ijshockey- en voetbalwedstrijden, bezoek aan het zwembad, straks de 400 meterijsbaan én gebruik door bewoners van de nieuwe huizen en studentenwoningen, blijft er voor bioscoopbezoekers geen plek meer over. Bovendien kent Tilburg, althans op papier, het beleid om aan grote instellingen een vervoersplan te maken. Ik wil onderhand wel eens weten of het college dat al gevraagd heeft aan Euroscoop en hoe er dat dan uitziet”.

U bent hier