h

Enquête naar TWM

7 december 2006

Enquête naar TWM

Vandaag dienen de TVP en de SP een gezamenlijk voorstel in om een raadsenquête te organiseren naar de gang van zaken bij de Tilburgse Waterleiding Maatschappij TWM. De verkoop van de golfbaan voor één euro vormt de aanleiding een dieper te kijken naar het gevoerde beleid. “Maar ook de rol van het bestuur, directie en commissarissen in het verleden zal onvermijdelijk onder de loep genomen worden”.

Al rond het aftreden van toenmalig TWM-directeur Berry Stok heeft de SP gevraagd om een diepgaand onderzoek, maar daar was toen geen raadsmeerderheid voor. Nu een deel van de TWM binnenkort overgaat naar BrabantWater en de golfbaan voor één euro verkocht wordt, is dit opnieuw aanleiding een dergelijk verzoek in te dienen.

Eerder al stelde de TVP schriftelijke vragen over de verkoop van de golfbaan, maar de antwoorden van het college waren onbevredigend. “Twee wethouders zijn commissaris bij de TWM omdat de gemeente de grootste aandeelhouder is. Het is de taak van de gemeenteraad om deze wethouder ook in díe functie te controleren. Tot nu toe is veel van de bedrijfsvoering voor de raad ondoorzichtig. Een enquête geeft de mogelijkheid daar eens goed naar te kijken”.

Lees het initiatiefvoorstel (pdf)

U bent hier