h

Alpenpark moet geen vuilstort worden

5 maart 2007

Alpenpark moet geen vuilstort worden

Het Alpenpark, een klein stukje natuur ten zuiden van de Berglandweg, is van ecologische zone haast verworden tot een vuilstortplaats. "Het is een troep, dat heeft niks meer met natuur te maken", aldus SP raadslid Bart van de Camp die hierover vandaag schriftelijke vragen stelt aan het college.

Van de Camp: "Het gaat om een prachtig stuk natuur, het Alpenpark, gelegen achter villa Broekhoven en grenzend aan de woningen gelegen aan de Alpenpas. Helaas is er een grote achterstand aan onderhoud waardoor het park meer een vuilnisterrein is geworden". Volgens hem is dat nooit de bedoeling geweest: "Natuurlijk betekent ecologisch onderhoud dat je er niet té veel aan doet, maar het laten verloederen is weer het andere uiterste".

In schriftelijke vragen aan het college vraagt Van de Camp om een avond te organiseren met buurtbewoners om samen te bespreken hoe het park opgeknapt en onderhouden moet worden. "Voor mensen in dit stuk van het Groenewoud is dat heel belangrijk, volgens mij is er meer dan genoeg motivatie bij buurtbewoners om daar over mee te denken".

U bent hier