h

Opnieuw acties tegen Essent-spookrekeningen nodig

12 maart 2007

Opnieuw acties tegen Essent-spookrekeningen nodig

Honderden bewoners van de Hart van Brabantlaan hebben opnieuw hoge eindafrekeningen van Essent ontvangen. De SP gaat met de bewoners actie voeren tegen deze spookrekeningen. SP raadslid Paul Huijgen: "Essent lijkt wel een zevenkoppig monster: hak je links een hoofd eraf, komt er rechts meteen een bij". Hij refereert aan tal van eerdere acties die de SP met bewoners heeft gevoerd tegen onzinnige rekeningen van Essent. Op de website is een klachtenmeldpunt geopend.

Bewoners worden nu opgeroepen hun klachten over absurde eindafrekeningen te melden. Inmiddels is een brief verstuurd naar Essent om hen fijntjes te herinneren aan de harde afspraken die eerder zijn gemaakt over de behandeling van hun klanten en het afschrijven van eindafrekeningen. Huijgen: "Er zou overleg zijn met klanten en bovendien zouden bedragen hoger dan het maandbedrag niet automatisch meer worden afgeschreven". Hij vreest dat Essent niet genoeg heeft geleerd van de afgelopen jaren.

Huijgen: "Daarnaast bestaat ook zeer terechte twijfel over de berekeningen die Essent maakt. Deze woningen zijn de afgelopen jaren béter geïsoleerd, en dan zouden mensen nu ineens twee keer zoveel stoken? Ik kan 't me niet voorstellen. Essent zal dat moeten uitleggen".

Met het actiecomité van Hart van Brabantlaanbewoners eist Huijgen nu binnen twee weken een bewonersavond waarin Essent tekst en uitleg komt geven en nogmaals bevestigt zich te houden aan eerder gemaakte afspraken over behandeling van klanten, hun klachten en hun eindafrekeningen.

Klachtenformulier Essent Spookrekeningen

U bent hier