h

Essent blijkt opnieuw hardleers in Hart van Brabantlaan

23 september 2007

Essent blijkt opnieuw hardleers in Hart van Brabantlaan

Ruim 300 handtekeningen overhandigden het comité 'Geen (€s)cent te veel' en de huurderscommissies van de Populierenflat en de Grote Eik in het voorjaar van dit jaar aan Essent. Een zestal eisen werd aan Essent voorgelegd en er vonden enkele pittige gesprekken plaats. Essent lijkt echter geen milimeter op te schuiven.

De bewoners van de Hart van Brabantlaan werden begin dit jaar onaangenaam verrast met torenhoge eindafrekeningen. Sommige mensen moesten tot bijna tweeduizend euro bijbetalen terwijl ze niet méér zijn gaan stoken. Volgens Essent waren de vorige metingen onnauwkeurig omdat de meters vervuild waren, en wordt juist vanaf 2006 het werkelijke verbruik aan warmte gemeten. Raadslid Paul Huijgen: "Dat kan zo zijn, maar het is niet meer te controleren. De oude meters zijn verschroot! Bovendien had Essent een dergelijke verhoging van tevoren aan de bewoners moeten aankondigen. Als er zonder enige waarschuwing zoveel geld van de rekening wordt afgeschreven, komen mensen in grote financiële problemen."

Het comité overweegt nu een juridische procedure. Huijgen: "Er worden gesprekken gevoerd met het Advocatencollectief. Voor ons is het een aanvaardbaar compromis als in ieder geval 2006 op de oude voet wordt afgerekend, ook als het niet meer dan een pleister op de zere wonde."

Op twee eisen komt Essent de bewoners wel tegemoet. Zo zal er een bewonersavond georganiseerd worden waarop Essent tekst en uitleg komt geven over de gang van zaken en zal er aan de bewoners de mogelijkheid geboden worden om soepelere betalingsregelingen te treffen.

Actie tegen rekeningenterreur

U bent hier