h

Essent billboards nog altijd illegaal

4 januari 2008

Essent billboards nog altijd illegaal

In mei vorig jaar stelde de SP vragen over de illegale billboards die Essent op al haar stroomhuisjes heeft gehangen. Het college antwoordde daarover 'in gesprek' te zijn met Essent. "Maar ze hangen er nog altijd. We zijn benieuwd wat dat gesprek dan opgeleverd heeft", aldus de SP fractie, die daarover vandaag schriftelijke vragen stelt.

Voor de billboards is een bouwvergunning nodig, en bovendien moet er precario-belasting over betaald worden. "In mei hadden we het idee dat Essent in Tilburg gewoon kan doen wat ze wil en dat het college niet de ballen heeft daar iets van te zeggen. Nu we al meer dan een half jaar niks meer gehoord hebben lijkt dat idee te worden bevestigd".

De billboards zouden zijn opgehangen om wildplakken tegen te gaan. "Maar we hebben in Tilburg ook het beleid om dit soort verrommeling van de stad juist tegen te gaan. Er hangen nu veel meer reclameborden op die stroomhuisjes dan er ooit wild geplakte posters op hebben gehangen. Volgens ons is het nog steeds zo dat kleine middenstanders wel belasting moeten betalen, dat burgers wel voor elke plank een bouwvergunning moeten aanvragen, maar dat een grote jongen als Essent boven de wet staat. En dat kan natuurlijk niet, het college moet laten zien wat ze waard is....".

Essent verrommelt stad met billboards (24 mei 2007)

U bent hier