h

Geklungel met Hall of Fame genoeg geweest

12 januari 2008

Geklungel met Hall of Fame genoeg geweest

De Hall of Fame wordt al haar hele bestaan achtervolgd door geklungel van de gemeente. De laatste episode uit de soap kenmerkt zich opnieuw door volkomen ontbreken van communicatie."Wij zullen daar aanstaande maandag wethouder Moorman over aan de tand voelen. Het moet echt een keer afgelopen zijn met dit soort gerommel".

De SP fractie heeft vooral grote bewondering voor de jongeren die de Hall of Fame hebben opgezet en ondanks alles door blijven werken. "Als het ze uitkomt pronkt het college met de Hall of Fame. Zelfs Balkenende en Maxima moesten er op bezoek komen. Maar als er iets moet gebeuren geeft de gemeente niet thuis. De nieuwe lokatie, mijlenver uit het centrum, is alles behalve ideaal. En als klap op de vuurpijl onloopt de gemeente elke communicatie met de betrokkenen. Het is een hoofdpijndossier aan 't worden".

Communicatie, en vooral de problemen die de gemeente daar steeds opnieuw mee heeft, staat ook voor maandag op de agenda. "De Hall of Fame zal ook daar aan de orde komen, want zo'n project ergens neerzetten zonder enig overleg met de omwonenden of in dit geval omliggende bedrijven is te zot om los te lopen. Sterker nog, de betrokkenen zelf willen graag overleggen met de ondernemers in de buurt, maar de gemeente steekt blijkbaar een spaak in dat wiel. En het is toch niet zo dat de gemeente in de afgelopen maanden geen gelegenheid heeft gehad om iets bij te leren op het gebied van communicatie".

Bij de begrotingsbehandeling op 5 november vorig jaar diende de SP een motie in waarin het college werd opgedragen een nieuwe locatie voor de Hall te vinden en - vooral - hierover met alle betrokkenen in overleg te gaan. Wethouder Moorman vond dat meer dan vanzelfsprekend en beloofde dat het zo zou gaan...

U bent hier